Podľa Briana Maya, gitaristu skupiny Queen, si Rami Malek, herec, ktorý stvárnil Freddieho Mercuryho vo filme Bohemian Rhapsody, zaslúži za svoj výkon Oscara. Vyzýva preto akademikov, aby mladého herca podporili svojou voľbou. Po oceneniach volá aj v prípade Gwilyma Leeho, ktorý si zahral Briana Maya.

"On je neuveriteľný," povedal na adresu herca Ramiho Maleka May, ktorý na filme Bohemian Rhapsody pracoval ako kreatívny a hudobný konzultant. "Nepochybne bude nominovaný na Oscara a určite si to zaslúži. Vložil sa do Freddieho tak, že sme ho niekedy začalí vnímať naozaj ako Freddieho," prezradil hudobník a dodal: "Je naozaj pozoruhodný." 

Brian May hodnotí vysoko pozívne aj výkon Gwilyma Leeho, ktorý tvárnil vo vedľajšej úlohe samotného Briana Maya. "Chlapec, ktorý hrá mňa, by mal dostať ocenenie všade."


"S týmto projektom sme žili deväť rokov a je úžasné vidieť, že sa ľuďom páči," hovorí hudobník. "Vyšli aj zlé recenzie, niektoré ešte skôr, ako náš film, ale verejnosť prijala film čarovne. Všetci sme vydali 200 percent, od hercov cez technikov až po producentský tím, vlasy, make up, všetci. Nie sú tam žiadne vlažné odpovede," dodal May, ktorý náražal na to, že film získava dve polohy reakcií.

Na jednej strane sa hovorí o dobrom filme, ktorý pripomína silu hudby skupiny Queen, napokon aj na Česko-Slovenskej databáze filmov získal 93 percent od hodnotiteľov, a iní zase poukazujú na to, že sa filmári kĺzajú povrchne po téme. Isté však je, že snímka sa stala za pár dní najlepšie zarábajúcim hudobným filmom všetkých čias so zárobkom 472 miliónov dolárov, pričom rozpočet filmu bol "len" 50 miliónov. 


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Brian May, Queen