Stálica česko-slovenskej hudobnej scény Lucie Bílá svojich fanúšikov každoročne teší vianočnými koncertami pod názvom Bílé Vánoce Lucie Bílej. Tohtoročný koncert na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu však tradične emotívne sviatočné vystúpenie povýšil na novú úroveň, porovnateľnú s produkciami svetových hviezd.

Exkluzívny bratislavský koncert 20-násobnej českej slávice už dopredu divákom avizoval malé zázraky v spojení s jedinečného hlasu a charizmy Lucie Bílej so špičkovou produkciou a využitím najmodernejších technológií. Samotný večer však ešte predčil očakávania divákov aj samotnej hviezdy. Niekoľkonásobné standing ovation, nekončiaci potlesk a dojatí diváci - aj tak vyzeral veľký vianočný galakoncert Lucie Bílej na zaplnenom Zimnom štadióne v Bratislave.

"Nedokážem ani slovami opísať, ako som sa včera cítila na vašom koncerte. Bol to nezabudnuteľný zážitok. Ten pocit, čo vo mne zostal, si v sebe uchovám na veľmi dlhú dobu... Ďakujem..." takéto a podobné reakcie na štvrtkový večer sa objavili na sociálnych sieťach krátko po koncerte, na ktorom zazneli známe vianočné melódie z celého sveta. Speváčku na pódiu doprevádzala nielen sprievodná kapela na čele s jej dlhoročným nerozlučným hudobným partnerom Petrom Maláskom, ale aj šestica vokalistov a 40-členný symfonický orchester.

Lucie Bílá v Bratislave, 22.11.2018 Zdroj: Patrik Ratajský

Prvýkrát na Slovensku bola na koncerte takejto veľkosti použitá 3D technológia a holografická show, ktorá umožnila viaceré zaujímavé vizuálne efekty. Okrem iného boli diváci aj svedkami duetu Lucie Bílej s Luciou Bílou. "Zaspievať si duet s Luckou Bílou bol neopísateľný zážitok - to sa mi ešte nikdy nestalo," hovorí s úsmevom samotná speváčka, ktorá celý večer zhrnula slovami: "Bolo to ako nebo na zemi. Bola to rozprávka a veľmi silný emocionálny zážitok."

"Pre nás to bola výnimočná skúsenosť. Priniesť na slovenské koncertné pódia niečo po prvýkrát znamená, že to treba vyrobiť. Aj v prípade hologramu sa hneď po odsúhlasení myšlienky začalo s technickou realizáciou a napríklad samotná konštrukcia pódia bola vyrobená špeciálne pre tento účel. Zážitok z galakoncertu zvýraznila práca tímu Ruda Tučeka zo spoločnosti Ministry Rental Service, ktorý zabezpečoval celý koncert po zvukovej i obrazovej stránke a odviedol skvelú prácu," približuje pozadie koncertu organizátorka Silvia Nemčovičová.

Lucie Bílá v Bratislave, 22.11.2018 Zdroj: Patrik Ratajský

Milým osviežením bolo vystúpenie hosťa Jana Toužimského, speváka českej metalovej skupiny Arakain, ktorý je už tradičným hosťom na štadiónových koncertoch Lucie Bílej. Samotná hlavná hviezda si podmanila divákov aj tým, že dvakrát počas spevu vyšla doprostred publika. Druhý raz to bolo pri záverečnom prídavku - skladbe z muzikálu Dracula Jsi můj pán, kde ju sprevádzal iba klavír Petra Maláska. V minipauzách počas emotívnej skladby vládlo v obrovskej hokejovej hale dokonalé ticho, tisíce divákov si jeden z vrcholov koncertu vychutnávali so zatajeným dychom.

Zážitok počas celého večera umocňovali aj veľkolepé LED projekcie pripravované špeciálne iba pre tento večer a tiež nádherné šaty, ktorých autorom je Boris Hanečka a ktoré šikovne doplnila najrôznejšími doplnkami Luciina osobná stylistka Sandra Žigová.

"V tejto uponáhľanej dobe to malo byť takmer 120 minút venovaných nielen na dvere klopajúcim Vianociam, snehu a radosti, ale aj viere, rodine, anjelom, láske k Bohu a dokonca aj Panne Márii. Ak sa nám to čo i len troška podarilo a boli aj nejaké zimomriavky, tak sa veľmi tešíme a ďakujeme Lucke za príležitosť," dodáva Silvia Nemčovičová.

Lucie Bílá v Bratislave, 22.11.2018 Zdroj: Patrik RatajskýPozrite si celý fotoreport

Celý koncert zaznamenávali kamery TV Markíza, ktorá ho odvysiela v rámci svojho vianočného programu. Návštevníci koncertu si tak budú môcť pripomenúť a ostatní diváci aspoň sprostredkovane zažiť koncertnú šou svetových parametrov, akú na slovenskej a českej scéne dokáže ponúknuť len Lucie Bílá.

Nemálo divákov si z koncertu odnieslo aj šperky v podobe anjelov, ktoré speváčka vlastnoručne vyrába. Výťažok z ich predaja tradične slúži na charitatívny účel, aktuálne na zakúpenie už dvanásteho invalidného vozíka. 

Zdroj: PR článok / Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)
Foto: Patrik Ratajský

Súvisiaci interpreti: Lucie Bílá