Venujeme všetkým, ktorí milujú tradíciu a nepoznajú hranicu. To je posolstvo albumu Štefana Šteca a skupiny Fajta. 16 nádherných skladieb tvorí album Duje Vitor. Na ňom sa nachádza aj skladba Báči Jašov, ktorú predstavil už na jar tohto roka.

Okrem úprav ľudových skladieb na albume poslucháči nájdu v netradičnom aranžmáne skladbu Vyvedený z miery z dielne Vlada Krausza a Ivana Táslera a rovnako skladbu Duje Vitor, kde hudobný aranžmán na Štefanov text urobil Eddie Stevens, známy so spolupráce so skupinami Moloko, Zero 7, Freak Power, alebo aj s Janou Kirschner.


"Veľmi sa teším, že už po roku sme vydali druhý album a že sa podaril presne tak ako som si ho predstavoval. Volá sa Duje vitor, pretože je to naozaj taký "nový vietor". Tentoraz sme sa s Fajtou snažili nájsť inovácie v tvorbe, a to hudobne aj textársky. Taktiež som sa snažil pohrať sa aj s mojím hlasovým prejavom a pridali sme aj vokály. CD som venoval všetkým, ktorí milujú tradíciu a nepoznajú hranicu. Aj my sa totiž prechádzame po rôznych rusínskych regiónoch, ale nekladieme hranice našej inšpirácii a tvorbe. Aby si aj o sto rokov mohol niekto povedať, že aha – tak títo do tradície prispeli vlastným podielom," povedal Štefan.

Cez víkend uviedli album do života na vypredanom koncerte vo Zvolene. K tomuto krásnemu aktu, sa okrem hudobných hostí a divákov, pripojil aj Adam Ďurica. Štefana čaká záverečný koncert jeho turné, a to 7. decembra v Snine. Vzhľadom na to, že bolo úspešné a vypredané v každom meste, pripravuje sa jeho pokračovanie v roku 2020.

Vstupenky:  

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel. Text správy sme upravili.