Pripravovaný český film Gump (pes, ktorý naučil ľudí žiť) prinesie v roku 2021 na plátna kín fascinujúce putovanie odhodlaného psieho tuláka. Dojímavý príbeh už teraz inšpiroval slovenských hudobníkov a viedol k vzniku piesne Kométa (pre Gumpa), ktorú tento týždeň predstavili verejnosti.

Pri tvorbe piesne spojili sily členovia kapely Desmod a raper Majself, pričom samotný názov skladby vybrali poslucháči Rádia Expres. Spojenie žánrovo odlišných interpretov iniciovala filmová distribučná spoločnosť Continental film, ktorá český film na jar 2021 prinesie do slovenských kín. Frontman skupiny Desmod Mário "Kuly" Kollár priznáva, že zadanie bolo preňho príjemnou výzvou.

"Dostali sme ponuku spraviť citlivú skladbu, ktorá by komunikovala s filmom. Vypočul som si audioknihu o Gumpovi, dojala ma už v prvých desiatich minútach a súhlasil som," hovorí obľúbený spevák. "Povedali sme si, že podmienkou dotiahnutia tejto spolupráce bude to, že sa nám spoločne podarí spraviť dobrú skladbu," dodáva Majself a Kuly ho dopĺňa: "A podarilo sa. Najmä v spojení s filmom je tá pieseň naozaj silná."


Film Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť je adaptáciou rovnomennej knižnej predlohy Filipa Rožeka, ktorá sa v Českej republike stala bestsellerom a predalo sa z nej už viac ako 120-tisíc výtlačkov. V najbližších dňoch sa na pultoch našich kníhkupectiev objaví jej slovenské vydanie.

Gumpove putovanie sfilmoval skúsený režisér a kameraman F. A. Brabec, ktorý má na svojom konte podmanivé filmy ako Kytice, Máj či V peřině. V jeho najnovšom filme hrajú "prvé husle" psí hrdinovia a hrdinky, predstaví sa však aj viacero hereckých legiend ako sú Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo či Patricie Pagáčová.

Pozrite si trailer filmu:


Informácie a foto z nakrúcania filmu Gump redakcii Hudba.sk poskytol Peter Gašparík zo spoločnosti Continental film. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Desmod