NightWork sa v roku 2013 koncertom vo vypredanej O2 aréne rozlúčili s fanúšikmi sloganom "2006 - 2013?" Skupina síce nebola a ani nie je zdieľna, čo otáznik na konci znamená a či sa vracia a bude hrať. Otáznik nakoniec dostáva význam. Po šesťročnej odmlke sa skupina ozýva s novým singlom -90-, ku ktorému nakrútila i dobový klip.

Formácia NightWork sa rozhodla dať všetkým, ktorí majú radi éru 90. rokov, darček k Vianociam. Sebevlastným nadhľadom a kontroverziou oprášili to najhoršie, čo vtedajšia doba z dnešného pohľadu ponúkala. Nechýbajú tak nevkusné prevleky a príšerné parochne, ale ani gauneri, fialové saká, mokasíny, biele ponožky, ľadvinky, kufríky a prvé mobily.

Iste bude mnoho otázok, či chalani budú hrať a čo presne vyjadruje zviazaná obeť v klipe. Na to zábavné si ako obvykle budeme musieť počkať a nie na všetko je odpoveď. NightWork sa nikdy nedali očakávať.

"Drahí spoluobčania, kapela NightWork vám praje veľa šťastia, zdravia a tu je za nás taká pesnička, ktorá podľa nás mapuje všetko dobré, čo sa tu stalo. Šťastné a veselé!" odkazuje Jakub Prachař.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Karolína Skrčená, PR manažérka kapely NightWork. Text sme upravili.

Foto: Archív kapely NightWork

Súvisiaci interpreti: Nightwork