Frances Bean Cobain, dcéra zosnulého hudobníka Kurta Cobaina a americkej speváčky Courtney Love, žiada od svojho manžela Isaiaha Silvu gitaru, na ktorej hral jej otec v roku 1993 počas vystúpenia v relácii MTV Unplugged. 24-ročná Američanka, ktorá sa s manželom v súčasnosti rozvádza, sa už obrátila aj na súd.

Isaiah Silva, ktorý je členom rockovej kapely The Eeries tvrdí, že hudobný nástroj z roku 1959 mu manželka darovala a neplánuje ho vrátiť. Frances Bean Cobain však v dokumentoch uviedla, že jej manžel klame a vzácnu gitaru by mu nikdy nedala. Dvojica sa zosobášila v júni 2014, pričom rodáčka z Los Angeles požiadala o rozvod vlani v marci.

Frances Bean je jediným potomkom z manželstva zosnulého hudobníka Kurta Cobaina z legendárnej formácie Nirvana a speváčky Courtney Love. Jej krstnou mamou je americká herečka Drew Barrymore. Mladá umelkyňa sa venuje prevažne vizuálnemu umeniu. V júli 2010 debutovala pod pseudonymom Fiddle Tim zbierkou diel Scumfuck, ktorú vystavili v losangeleskej galérii La Luz de Jesus. O dva roky neskôr sa zúčastnila na projekte skupiny umelcov MiXTAPE, ktorí mali za úlohu na základe pridelenej skladby vytvoriť vizuálne umelecké dielo.

Pozrite si slávne vystúpenie Nirvany v MTV Unplugged:


Zdroj: SITA (Tmz.com, archív)
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Nirvana