Päťčlenná rocková formácia Hash z Trnavy zverejnila v týchto dňoch nové video ku skladbe iNformEr. Singel je prvou ochutnávkou z pripravovaného albumu, na ktorom začala kapela pracovať takmer okamžite po vydaní ostatného albumu 10g.

Hash sú stálicou a najvýraznejším menom súčasnej rockovej scény v Trnave. Ich piesne a najmä tie, ktoré sa rozhodli spracovať aj vizuálne, stavajú na rockovej surovosti a priamočiarosti, pričom sa dotýkajú aj citlivých spoločenských tém, ktoré dnes hýbu svetom. Výnimkou nie je ani ich najnovší videoklip iNformEr. Ten nadväzuje na príbeh Brainwashera, záhadnú postavu stojacu za pokušeniami materiálneho sveta, ktorá pomocou sofistikovaných pák zvádza na zlé chodníčky nie len hudobníkov a hudobníčku z kapely, ale v prenesenom význame všetkých ľudí na svete.

Materiál nakrútený v trnavskom antikvariáte Drak sa vracia bol pripravený už v roku 2017, no rôzne nečakané komplikácie zapríčinili, že formácia klip predstavila až v týchto dňoch. Za kamerou stála Oli Kollárová, ktorá v minulosti s kapelou už viackrát spolupracovala. O strih sa postaral Miloš "Chiko" Moravčík. iNformEr môžeme považovať za prvú lastovičku z albumu, na ktorom kapela začala pracovať takmer ihneď po vydaní zatiaľ jej posledného počinu 10g.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Mário Gajarský.

Súvisiaci interpreti: Hash