Sériu tohtoročných singlov mladého popového speváka a skladateľa štartuje svižná pieseň s názvom Liar. Jej text bol inšpirovaný obľúbenými filmami z prelomu tisícročí ako Veľmi nebezpečné známosti, Také normálne dievča, 10 vecí, ktoré na tebe nenávidím (všetky tri sú z roku 1999) alebo Ako prísť o muža za 10 dní (2003).


Sam Novota v chytľavej a energickej piesni s nádychom melanchólie opisuje rozpaky a zmätok v hlave človeka zaľúbeného do dievčaťa, s ktorým začal chodiť iba kvôli stávke. Kostru pesničky, inšpirovanej syntetizátorovou hudbou z 80-tych rokov, dali dokopy producenti a skladatelia z Talianska, Argentíny a Nigérie, no finálnu podobu nadobudla až v chorvátskom štúdiu.

Pre skladbu boli vytvorené mapy v dvoch momentálne najznámejších rytmicko-akčných hrách, od čoho sa aj odvíja vizuálny obsah na Youtube. Prvé zverejnené video je práve z prostredia kultovej hry Clone Hero. Nasledovať bude lyrics video, po ktorom príde na rad video z prostredia hry Beat Saber vo virtuálnej realite.


Rodák z Malaciek Samuel Novota je bývalý slovenský reprezentant v stolnom tenise. Nedávno sa rozhodol vstúpiť do hudobného priemyslu ako spevák v popovom žánri. Po vlaňajších singloch Sidelines a Vertigo sa tento rok chystá vydať prinajmenšom dvojnásobný počet nových skladieb.


Redakciu Hudba.sk informoval Samuel Novota. Správu sme upravili.