V roku 2020 sa talentovaná tínedžerka Diana Kovaľová v česko-slovenskej verzii SuperStar nepochybne vryla do pamäte mnohých fanúšikov. Vtedy ešte len 15-ročná blondýnka s mimoriadnym hlasom počas súťaže pravidelne prekvapovala porotu aj divákov a mnoho z nich bolo sklamaných, že skončila na tesnom druhom mieste za víťazkou Barborou Piešovou.

Dnes, po takmer troch rokoch, vydáva svoj debutový singel a videoklip Self-destructive Habit, predstavuje svoje nové umelecké meno Dianah Kay a dokazuje, že počas obdobia v ústraní tvrdo pracovala na svojej vlastnej tvorbe. Výsledkom je singel, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani medzinárodné hviezdy. Zároveň s anglickou verziou piesne však vznikla aj slovenská, ktorá nesie názov Sebadeštruktívny návykSlovenskú verziu piesne zverejnila na Youtube bez väčšej propagácie už v novembri, ako prvá však vznikla anglická, ktorá vychádza práve dnes.

Diana Kovaľová obe verzie textu napísala sama a pod hudbou je podpísaná spoločne s producentským tandemom Oliver Fillner - Marek Rakovický. Tých si k produkcii svojho debutového albumu prizval (okrem mnohých iných známych mien slovenskej hudobnej scény) aj víťaz poslednej série SuperStar Adam Pavlovčin alias ADONXS.


Mladá speváčka a autorka približuje pozadie skladby úprimnými slovami o svojom prvom vzťahu: "Bola som zmätená zo vzťahu s priateľom, s ktorým som sa naposledy videla pred dvoma rokmi. Chcela som, aby sme zostali len kamaráti, ale on cítil niečo viac. Keď sme sa lúčili v objatí, tak som vzhľadom na okolnosti vedela, že sa už možno nikdy neuvidíme. Obaja sme sa vtedy rozplakali a nepovedali ani slovo. Postupne sme začali strácať kontakt a keď som neskôr videla jeho fotku s novou priateľkou na Instagrame, naše role sa vymenili a teraz som to bola ja, ktorá trpela. Všetko mi ho začalo pripomínať a držala som to v sebe až do momentu, kým som nenapísala túto pieseň."

Aj napriek tomu, že Diana vyrastala v španielskej Malage, od detstva vždy sa tešila na Slovensko, kde má širšiu rodinu. Každú návštevu u príbuzných sa snažila čo najviac predĺžiť a nedávno sa zo Španielska presťahovala do Bratislavy. Preto sa rozhodla, že by jej debut nemal byť len v angličtine, v ktorej sa jej tvorí ľahšie a prirodzene. Keďže sa však popri medzinárodných ambíciách chce čo najviac priblížiť práve slovenskému publiku, celý text s jeho pôvodným významom naspievala aj v slovenčine. V Bratislave tiež natočila videoklip, ktorého tvorby sa ujalo štúdiom Illuminate na čele s režisérom Martinom Mikom.


Ktorá verzia sa vám páči viac?

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Správu sme upravili a doplnili.