V sobotu 29. februára sa v KC Hoffmann bude môcť predstaviť každý, kto má chuť ukázať čo vie. Tvorcovia nového Kultúrneho centra Deža Hoffmanna sa rozhodli dať priestor ľuďom, aby ukázali iným čo v nich je – od hrania na gitare cez spev, tanec až po kreatívne vystúpenie so psíkmi. Tvorcovia chcú prispieť dobrej veci prostredníctvom dobrovoľného vstupného, ktoré venujú ľuďom, ktorí to potrebujú.

Nové kultúrne centrum bolo otvorené v centre Žiliny začiatkom februára. KC Hoffmann sa nachádza na pešej zóne v bezprostrednej blízkosti autobusovej a železničnej stanice. Tvorcovia centra nám priblížili aj svoju víziu: "Našim cieľom je dať priestor známym aj neznámym umelcom, ktorí sa budú môcť predviesť verejnosti. Priestor dáme aj napríklad cestovateľskému kinu, či stand-upom. Návštevníkom tak chceme ponúknuť príjemné prostredie, kde si budú môcť vychutnať koncert, vypočuť prednášku, ale aj prečítať knižky, či zahrať spoločenské hry."

Napriek tomu, že kultúrneho vyžitia, či nočného života je v Žiline dostatok, tvorcovia klubu sa rozhodli vytvoriť nový priestor pre umenie a kultúru v meste. Pri hľadaní takéhoto priestoru natrafili práve na pasáž Deža Hoffmanna, v ktorej sa nachádza dom, kde kedysi žil.

Dežo Hoffmann sa preslávil fotografovaním legendárnej kapely The Beatles, ktorej fotografie lemujú spomínanú pasáž. Jeho najznámejšia fotografia pochádza z parku v Liverpoole, na ktorej sú všetci štyria hudobníci zachytení pri výskoku vo vzduchu. Vďaka fotkám The Beatles sa rýchlo dostal do povedomia vtedajších hviezd, ktoré boli ochotné cestovať za ním do Británie len, aby im urobil zopár záberov. Boli medzi nimi Rolling Stones, Pink Floyd, Marilyn Monroe alebo Bob Marley.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Martin Kozánek.