Mnohí ľudia zostávajú po udalostiach uplynulých dní plní strachu, obáv, hnevu, ale na druhej strane aj empatie či odhodlania pomáhať. Mnohých z nich sa tieto udalosti osobne dotýkajú, keďže v krajine, ktorá je naším priamym susedom, majú množstvo priateľov, známych i rodinných príslušníkov.


K umelcom, ktorí pretavili tieto emócie do tvorby a tým aspoň čiastočne uvoľnili svoju bezmocnosť, ktorú cítia, patrí tiež speváčka a finalistka súťaže Česko Slovensko má talent Dominika Titková.

"A opäť sme v momente, keď sme sa nepoučili z minulosti. Mamon a chamtivosť zrejme nikdy nevymrú. Rozdeľuj a panuj. Pred 41 rokmi to krásne zhrnuli Jaro Filip, Milan Lasica a Július Satinský v skladbe Do batôžka. Tieto slová sú, veru, nadčasové. Preto som cítila veľmi silnú potrebu pridať do #originaljeajtaknajviac práve tento hudobný skvost v našej, tak trochu drsnejšej úprave," prezradila na margo novej skladby Dominika.


Ako ďalej speváčka priznala, najviac ju trápia zničené životy ľudí, ktorí sa ničím neprevinili. "Všetky tie zákulisné hry, divadlo, pretvárku a faloš si napokon odnesú tí, ktorí chcú jednoducho žiť v pokoji a mieri." A pritom to ani nie je tak dávno, čo Dominika spolu s Mariánom Čekovským v piesni Zastavme to včas vyzývali ľudí, aby sa spojili, aby boli k sebe ľudskí a nemysleli iba na seba. Pretože to je jediný spôsob, ako sa nad ťažkými situáciami, ako je aj táto, dá vyhrať.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Michelle Kristová z agentúry Stella Production. Text správy sme upravili.