Značka Illuminate, ktorá zastrešuje interpretov ako Yael, Tomy Kotty či Erika Rein a postarala sa o videoklipy aj pre ďalšie známe slovenské mená ako Alan Murin, Puerto alebo Dano Kapitán, minulý rok v júni ohlásila projekt "Hľadáme práve teba". Cieľom bolo odštartovať hudobnú kariéru mladého talentu.


Víťazkou sa stala mladá speváčka Alya, ktorá okrem spolupráce s producentom Maxom Miklošom získala sériu profesionálnych videoklipov, mediálnu podporu rádia Europa 2 a Startitup, kompletný digitálny servis a exkluzívnu zmluvu s Illuminate. Prvou lastovičkou tejto spolupráce je 
skladba Máš ma, vydaná pred pár dňami spolu svideoklipom, ktorého režisérom je Martin Miko z Illuminate.

"Idea piesne Máš ma spočíva v hre, ktorú sme sa hrávali ako deti s lupeňmi kvetov. Pri ich vytrhávaní sme sa pýtali otázku: 'Má ma rád? Nemá ma rád?'. Túto otázku sa však s pribúdajúcim vekom akosi pýtať neprestávame, najmä v dobe moderných technológií a sociálnych sietí, kedy sa častokrát len domnievame, ako nás druhá strana skutočne vníma a 'na čom sme'. Práve kvôli tomuto pocitu neistoty a frustrácie som sa rozhodla zložiť túto skladbu," hovorí talentovaná speváčka, ktorej umelecké meno má hebrejský a arabský pôvod. Alya v preklade znamená "nebeská, z nebies, alebo povzniesť sa".

"S Illuminate silovne pracujeme na ďalších skladbách a projektoch, z ktorých mám obrovskú radosť. Mojím jediným prianím je túto radosť posunúť a zdieľať aj s ostatnými, preto dúfam, že sa mi to s Máš ma ale aj so skladbami, ktoré budú po nej nasledovať, podarí," dodáva Alya.
 
Redakciu Hudba.sk informoval Peter Zajíc z Illuminate. Správu sme upravili.