Spoluzakladateľ The Beatles, autor veľkého množstva hitov a najúspešnejší hudobník všetkých čias, Paul McCartney, vyráža na koncertné turné. Legenda svetovej hudbz sa predstaví 27. júna na štadióne Ernsta Happela vo Viedni.

"Turné Out There! bude ako čítanie z jedného z najobľúbenejších katalógov o populárnej hudbe," sľubuje webová stránka PaulMcCartneyho, na ktorej zverejnil termíny júnových koncertov. Paul predvedie zásadné skladby zo svojej kariéry – či už sólového umelca, člena Wings alebo samozrejme The Beatles. Počas takmer trojhodinovej šou zažijú fanúšikovia prierez 50 rokmi v hudbe a živote legendy.


Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias a podľa Guinnessovej knihy rekordov i najúspešnejším muzikantom v histórii populárnej hudby. V rokoch 1960 až 1970 bol členom kapely The Beatles a od roku 1971 do roku 1981 pôsobil vo formácii Wings. V 80. rokoch minulého storočia sa zaskvel viacerými duetami ako napríklad Ebony and Ivory so Steviem Wonderom či Say Say Say a The Girl Is Mine s Michaelom Jacksonom. 

Jeden z najbohatších ľudí Veľkej Británie sa v októbri 2011 zosobášil s Nancy Shevell, ktorá je už jeho treťou manželkou. V roku 1969 si vzal Lindu Eastman, ktorá zomrela v roku 1998. V rokoch 2002 až 2008 bol ženatý s bývalou modelkou Heather Mills. Skupinu Paula McCartneyho tvoria už vyše desať rokov Paul Wix Wickens (klávesy), Brian Ray (basa, gitara), Rusty Anderson (gitarra) a Abe Laboriel Jr. (bicie). 

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Holetz zo Skalar Music.

Foto: AP Photo/Starpix, Dave Allocca

Súvisiaci interpreti: The Beatles, Paul McCartney