Vo štvrtom výbere naslepo speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska nebola núdza o prekvapivé momenty. O jeden z najzaujímavejších sa postaral študent osemročného gymnázia Vít Soural s vlastnou verziou hitu Get Lucky. Známu pieseň otextoval v českom jazyku. Pozrite sa, ako sa s ňou pohral.

Mladík vo vlastnom texte ospevuje jeden z najrozšírenejších fastfoodových reťazcov. Jeho spevácky výkon nijak zvlášť nevynikal a skutočne nemôže byť reč o objave výnimočne kvalitného speváka, ktorý by svojím výkonom a hlasom zatienil všetkých ostatných. Jeho prednosti spočívajú v originalite a snahe pobaviť publikum. A to sa mu podarilo. Divákov v sále prekvapil a zabavil, za čo ho odmenili v podobe standing ovation. 

U koučov si vyspieval spočiatku váhavú reakciu, kedy stále čakali či stlačiť alebo nestlačiť tlačidlo znamenajúce postup. Nakoniec o neho prejavili záujem Majk Spirit aj Michal David a všemožne ho lákali k sebe. Raper okamžite ocenil autorstvo textu. "To je super, lebo ja píšem len vlastné texty a chcem v mojom tíme len ľudí, ktorí píšu vlastné texty. Poď do môjho tímu, tam na druhej stane nemáš čo robiť," narážal Spirit na záujem Michala Davida. "Cítil som v tom potenicál, mladú energiu. Chcem mladých, nových, pekných, šikovných chlapcov," David. "Ja z teba cítim, že máš v sebe hip-hop. Chceš používať svoj hlas na to, čo cítiš. Keď chceš spievať na kolotočoch a v muzikáloch, tak choď k Michalovi. Keď chceš spievať v kluboch, poď ku mne," presviedčal Spirit. A úspešne, Vít si ho vybral. 

Pre kreatívneho súťažiaceho však pokus o zaujatie publika nebolo úplne novou skúsenosťou. Svedčia o tom početné videá na jeho Youtube kanáli, na ktorom zverejňuje coververzie svetových hitov, vlastné piesne i paródie známych skladieb. Práve Get Lucky, ktorá odznela v Hlase spadá do kategórie paródií. Pobavila vás?


A takto vyzerá videoklip k paródii Get Lucky, ktorý spevák zverejnil na svojom Youtube.


Mladým speváčkam išla karta

Študentka Barbora Hořejší ponúkla koučom hit Toxic od Britney, ktorý dala absolútne po svojom. Marte Jandovej a Majkovi Spiritovi chvíľu trvalo, kým známu skladbu spoznali. Diváci boli zo speváčky, ktorá pôsobila na pódiu uvoľnene a bolo vidno, že si chvíle za mikrofónom vychutnáva, nadšení. Rovnako to cítili aj Marta s Darou, Majk Spirit i Michal David.

"Odspievala si krásnu pesničku, krásnym svojským štýlom. Ani som najprv nespoznal, že to bola Britney Spears. Chcem nájsť, čo ta baví, čo máš v srdci a po čom túžiš, a podporovať ťa v tom," vyskúšal to na speváčku Majk. "Ja k tebe horím skoro materskou láskou a vieš, čo robia matky pre svoje dcéry," zabojovala za svoj tím Jandová. Roztomilé dievčatko si po ťažkom rozhodovaní zvolilo ženskú dvojicu. Marta a Dara sa následne vyjadrili, že na úlovok v podobe tejto speváčky sú veľmi pyšné.


O ďalší výnimočný moment štvrtej epizódy sa postarala Vendula Příhodová a jej a cappella verzia piessne Mercedes Benz z dielne Janis Joplin. Koučovia sa sa spočiatku započúvali. V závere vystúpenia však už boli všetky porotcovské kreslá otočené tvárou k speváčke. "Dostalo ma to okamžite, ako jediná si spievala bez kapely, tam sa spoznajú kvality. Zaspievala si to senzačne, si hotový hlas Česko Slovenska," zalichotil David. "Zaspievala si to úžasne," zostručnil to Pepa Vojtek. "Okamžite nám bolo jasné, že prišiel Hlas," pridala sa Dara.

"Potrebuješ poriadneho chlapa, oceňujem tú originalitu a odvahu spievať a cappella. Ten hlas ma priťahoval, všetci ťa chceme vo svojom tíme, ale ja ťa chcem najviac," vyskúšal to aj Majk Spirit, ktorého ale Vendula hneď vylúčila. "Ja necítim to, že by každá hudba bola hip-hop," vysvetlila mu svoje rozhodnutie. "Viem, že Michal robil jazz a trošku vypadá ako môj otec. Beriem si Michala," predostrela speváčka nečakané dôvody jej rozhodnutia.


Zvýšený záujem koučov vyvolala aj mladučká Kristína Mihaľová so svojou zamatovou verziou skladby Summertime vo verzii od Norah Jones. "Myslím si, že si na začiatku veľkej cesty. My s Martičkou sme pripravené sa o teba pobiť," spustila Dara. "Toto sa nedá naučiť, s tým sa rodí. Ty cítiš jazzovo, swingovo, máš to v sebe. A chceš robiť túto muziku, je treba, aby si išla ku mne," presviedčal Michal David. Víťaz však sedel na opačnej strane porotcovských kresiel. Kristína sa rozhodla vkročiť do tímu Majka Spirita, ktorý jej ponúkol víziu spojenia klasiky v jej hlase s modernými skladbami. 



Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: TV Nova

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Majk Spirit