Skupina Asenth, ktorá sa na domácej scéne zviditeľnila najmä vďaka víťazstvu v prvom ročníku súťaže kapiel Rocková maturita, predstavuje prvý singel zo svojho pripravovaného druhého albumu. Pri tvorbe videoklipu sa bratislavskí rockeri spojili s jedným z detských protagonistov z Pelíškov, Markom Morvaiom.

Kapela Asenth má zatiaľ na konte dve EP nahrávky Bez zábran a S tebou viem, ktoré v októbri 2016, teda necelý rok po víťazstve v premiérovom ročníku Rockovej maturity, vydala spolu v podobe albumu S tebou viem bez zábran. Na tento rok pripravuje zostava v zložení Ivoš Paška (gitara), Vladoš Paška (bicie), Tomáš Buroň (spev) a Tibor Kusý (basgitara) jeho nasledovníka, z ktorého pred pár dňami ponúkla prvú ochutnávku - videosingel  Správny čas.

V novinke sa odráža vplyv všetkých členov kapely, melódia i text piesne sú výsledkom ich spoločného úsilia. "Téma pesničky je síce od pohľadu nejasná, občasne premenlivá a prevláda v nej inverzia, avšak poukazuje na fakt, že každý má svoj správny čas sa rozhodnúť a zmeniť tak svoj osud," priblížil nový singel Ivoš Paška.

Zaujímavosťou skladby je, že každý nástroj bol nahratý v inom štúdiu a za iných podmienok. Podstatnú časť pesničky však kapela nahrala u svojho kamaráta, známeho gitaristu, skladateľa a producenta Juraja Kupca, s ktorým sa ich cesty stretli práve počas spomínanej súťaže Rocková maturita. Chalani sa s výslednou podobou piesne pohrávali niekoľko týždňov. "Vždy sme vedeli, ako tá pesnička má vyzerať, takže sme už len hľadali cestu, ako najlepšie a najefektívnejšie využiť možnosti, ktoré máme," uviedol gitarista. Mix a master má na svedomí Adam Mičinec, s ktorého prácou a prístupom sú chlapci spokojní.

Singel sa dočkal aj vizuálnej podoby. Keďže Asenth mali na výrobu klipu obmedzený rozpočet, účinkujú v ňom ich priatelia a rodina. Kapela sa však môže pochváliť zaujímavou spoluprácou. Za kamerou totiž stál Marek Morvai, ktorý k filmového priemyslu pričuchol už v útlom veku - v kultovom filme Pelíšky stvárnil chlapca Petra, ktorý sa v jednej z najúsmevnejších scén pýta, či "hoří hovno". Videoklip Správny čas až také prosto-vedecké otázky nekladie. "Vo videu sme sa snažili poukázať na bežné ľudské neresti, ktoré sa dajú zmeniť, ale jedine v správny čas. Tiež sme chceli zachytiť kontrast medzi dobrým a zlým rozhodnutím, ktorý môže mať dopad na celé okolie," priblížil novinku Ivoš Paška.


Mohlo by vás zaujímať:

Slovenskí rockeri Aces postúpili do finále prestížnej súťaže kapiel v Nemecku

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Ivan Paška