Mladí Slováci Aces očarili nemeckú odbornú porotu. Bratislavská kapela sa prebojovala do finále súťaže Smokey Joe Music Award, kde súperila medzi 90 kapelami z celého sveta. Domáci fanúšikovia budú môcť skupine zablahoželať potleskom na festivale SHARPE, ktorý sa uskutoční koncom apríla v priestoroch Novej Cvernovky v Bratislave.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo uspieť, bol to skvelý koncert, ktorý si budem pamätať. Jediné, čo nás prekvapilo, bol obrovský dopyt po našom CD, ktoré, bohužiaľ, ešte nemáme. Zatiaľ sme vo fáze zháňania sponzorov. Tešíme sa na finále, ktoré sa bude konať počas veľkonočného víkendu - 1. apríla 2018," teší sa frontman kapely Aces Tomáš Michalčák. Vo finále budú súpermi mladých Slovákov nemeckí umelci - kapela The Sunlit Pyramids a spevák Michael Ammon.

Smokey Joe Music Award je prestížna medzinárodná súťaž kapiel, ktorú každoročne vyhlasuje hudobná asociácia Musikförderverein Passau e. V. (MFV) so sídlom v meste Passau na hraniciach Nemecka a Rakúska. Združenie, ktoré bolo založené hudobníkmi za účelom podpory tvorby mladých talentov, je uznávanou inštitúciou na hudobnej scéne už viac ako 25 rokov. MFV v Passau založila aj hudobný klub Tabakfabrik, ktorý je považovaný za ústredné miesto stretávania umelcov všetkých štýlov v tomto regióne.


Hľadačov talentov môžu zaujať aj v Bratislave

Po vystúpení v Nemecku čaká talentovaných rockerov aj účasť na prvom ročníku nového hudobného festivalu SHARPE. Uskutoční sa 27. a 28. apríla v priestoroch kultúrneho predmestia Nová Cvernovka v Bratislave. K viac ako 20 živým vystúpeniam domácich i zahraničných kapiel sa v priebehu dňa pridajú prednášky, diskusie a workshopy pre hudobnú komunitu.

Okrem Aces budú slovenskú scénu reprezentovať aj Katarzia, Papyllon, Diego, Bad Karma Boy a ďalší. Na festivale sa zúčastní aj množstvo hudobných profesionálov zo zahraničia, ktorí budú v Bratislave hľadať nové talenty s potenciálom presadiť sa na medzinárodnom poli. Aces nepochybne patria medzi nich. Viac sa o novom festivale sa dočítate TU.


Skupina Aces vznikla v roku 2011 a je jedinečným zjavom na slovenskej scéne. Svoju hudbu mladí hudobníci definujú ako raw (surový) rock'n'roll. Ide teda o čistý rock nabitý energiou, ktorý chytí za srdce aj neortodoxných rockerov. Skupina prináša mladícku drzosť a nový zvuk, zároveň však hrdo nesie odkaz starých beatových legiend. Formácia funguje v zložení Tomáš Michalčák (spev, gitara), Štefan Tomko (vokály, gitara), Daniel Griglák (bass gitara) a Boris Bašista (bicie).

Text: Hudba.sk (zdroj: Martin Gašparovič)
Foto: Martin Gašparík