Janko Kulich so skupinou Kolegium sa po dohode s mestom Žiar nad Hronom rozhodli realizovať netradičnú hudobnú výzvu, ktorá spočíva z niekoľkých krátkych vystúpení počas karantény pod oknami alebo balkónmi fanúšikov. Vystúpenia budú prebiehať za prísnych bezpečnostných opatrení v rúškach, v bezpečnej vzdialenosti bez možnosti osobného stretnutia.

"Ste smutní, sami, znudení, v depresiách a potrebujete nás? Prídeme Vám zahrať. Už zajtra možno budeme stáť práve pod Vašimi oknami.
Napíšte nám prečo by sme mali prísť práve za Vami a my si vyberieme možno práve Vás," prihovára sa žiarska formácia svojim fanúšikom. Zároveň dodávajú, že vystúpenia budú realizovať výrahdne v žiarksom okrese vždy v poobedňajších hodinách podľa osobnej dohody.

Hudobníci konštatujú, že bez kultúry sa nedá žiť, iba prežívať, preto si pre svojich priaznivcov pripravili tento projekt. "Chceme vás potešiť - nie ohroziť," je heslo tejto netradičnej výzvy, ktorú formácia Janko Kulich & Kolegium zároveň posúva všetkym žiarskym hudobným skupinám a ich fanúšikom. "Ste na ťahu," vyzývajú ich.


Členovia formácie zdôrazňujú, že budú dodržané všetky bezpečnostné nariadenia. Vystúpenie nebude trvať viac ako 20 minút, pred každým vystúpením im bude odmeraná telesná teplota. Umelci odohrajú vystúpenie s rúškami a v dostatočnom rozostupe. Vystúpenie bude realizované bez osobného kontaktu s divákmi. V prípade zhromažďovania sa ľudí na mieste vystúpenia bude udalosť okamžite zrušená. Vystúpenie prebehne v presne určenom termíne a čase v rozmedzí od 15:00 - 17:00 pod dozorom Mestskej polície Žiar nad Hronom. Netradičné koncerty kapely sa uskutočnia bez nároku na honorár.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Janko Kulich. Text správy sme upravili.