Posledný marcový piatok si vybrala kapela Le Payaco na predstavenie skladby Pohybliví v nehybnom z rovnomenného nového albumu, ktorý vyjde vo vydavateľstve Bruuder Records už 16. apríla. Singel, na ktorom sa ako autor textu podieľal raper Lyrik H, zverejnila kapela spolu s intímnym videoklipom Braňa Vinczeho.

Pohybliví v nehybnom je v poradí už šiesty štúdiový album bratislavskej hudobnej stálice. Členovia kapely o ňom hovoria ako o úprimnom a kompaktnom vokálno-inštrumentálnom diele, ktoré predstavuje symbiózu protikladov v tom najlepšom zmysle. Jednoducho - stále to isté Le Payaco, len zas iné.

Titulnú skladbu zložili členovia skupiny Tomáš Sloboda (piano, gitary, organ, perkusie, spev), Juraj Vitéz (bicie, perkusie, spev) a Martin Stempel (basgitara, spev) a na jej nahrávaní a mixovaní sa podieľali Tom Lobb a Marek Rakovický zo štúdia LVGNC. V skladbe, ktorá sa svojím zvukom výrazne odlišuje od doterajšej tvorby kapely, môžete počuť aj husle a violu (Ján Kružliak), kontrabas (Martin Gašpar) a backing vokály v podaní Kataríny Kaľavskej a frontmanovej dcéry Liliany Slobodovej.


Susedská výpomoc

"Po tom, ako desiatky popísaných hárkov papiera skončilo v koši, som jednu septembrovú sobotu ráno, keď som venčil Ditu, stretol na Miletičke Lyrika s jeho fenkou Kuki. Oslovil som ho k spolupráci, lebo som nejako cítil, že on to dá. Dobre sme si pokecali. O mesiac mi poslal text a je z toho jedna z najrýchlejších a najnežnejších skladieb, aké sme kedy nahrali. Braňo Vincze k nej natočil nádherný videoklip o bežných veciach zo života so Zuzkou Norisovou a Ondrom Kovaľom," hovorí o novom singli Tomáš Sloboda.

"Sused Tomáš ma raz oslovil, keď sme sa náhodou stretli pred Volavkou na Miletičke s našimi psami, že či im neskúsim napísať text, lebo sa vraj hodím do treku, kde chcel niečo frázovacie, rapotavo-deklamačné. Hudba, ktorú mi poslal, svojou atmosférou zo mňa tie frázy doslova vytiahla sama," dodal Lyrik.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Branislav "Kalo" Kaľavský z vydavateľstva Bruuder Records. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Le Payaco