Košická hudobníčka a speváčka Sandra Urbančíková vydala minulý rok na jeseň šiesty album s názvom Arya´s. Piesne na ňom sú v angličtine a vznikali niekoľko rokov popri iných autorkiných projektoch.

"Arya´s je moja srdovka, ktorá vznikala dlho, no premyslene. Piesne čakali na vzájomné zladenie do celku, ktorý môže tvoriť príbeh. Postupne však úplne prvá pieseň pre album začala vynikať viac ako ostatné. Vďaka husliam Františka Jana (Peter Bič Projekt) a ústnej harmonike, ktorú pre nás nahral popredný muzikant z LA Bill Barrett, začala Until znieť už nie len folkovo, ale čoraz viac ako country. Táto pieseň, venovaná mojej dcére Nanke, ktorej je venovaný aj celý Arya´s,  napokon udala smer celému albumu," približuje Eniesa.

Práve dcéra interprétky sa tiež objavuje vo videoklipe, ktorý sa natáčal na jeseň a hoci vychádza až teraz na jar, atmosférou sa hodí aj pre túto ročnú dobu. Zábery plné speváčkinej lásky a priateľstva s dcérou a obľúbenými koňmi prenesú diváka na divoký východ, odkiaľ pochádzajú.

"Vždy si užívam natáčanie klipov, ale natáčanie so zvieratami a hlavne mojimi obľúbenými koňmi je vždy čosi špeciálne. Tieto zvieratá majú úžasnú dušu, ku ktorej sa vždy rada vraciam. Som rada, že sme s mojou dcérkou mohli tento zážitok zdieľať spoločne a verím, že si to užijete pri sledovaní rovnako ako my," dodáva Eniesa.

Album Arya´s vznikal s finančnou podporou SOZA.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Alexandra Urbančíková.