Kto nemá rád superskupiny? Bandy tých najikonickejších hláv, ktoré spolu vymýšľajú nové songy a vôbec to nerobia pre peniaze... Po Killer be Killed je tu ďalší all-star band, ktorý si zaslúži Vašu pozornosť.


Magnet týždňa

Predstavte si, že prídete na party, na ktorej sú všetci vaši obľúbení hudobníci. Randy Blythe, Dave Grohl, Jello Biafra, Nick Oliveri, či Corey Taylor. Asi tak by sa v skratke dal opísať projekt Teenage Time Killers, ktorého zakladateľ Reed Mullin z kapely Corrosion of Conformity na ňom spolupracuje s ďalšími približne tridsiatimi hudobníkmi. Na debutovom albume Greatest Hits Vol. 1, ktorý vyjde na konci júla, sa objaví aj singel Hung Out to Dry. Vokály v ňom naspieval Randy, za gitaru sa postavil Mike Schaefer a na base zahral Dave Grohl. (pm)


Šrot týždňa

Nieže by som chcel byť škodoradostný, ale vlastne asi som. Vidieť Sebastiana Bacha, ako padá na pódiu hneď počas prvého songu večera, musí predsa pobaviť každého. Však? Však?! (pm)


Novinky

Paradise Lost to so svojím novým albumom hrajú na známu strunu "návratu ku koreňom", ktorým si prešla nejedna kapela. Ich prvý zverejnený singel z platne The Plague Within prezentujú slovami: "Je to jedna z prvých skladieb, ktorú sme pre nový album napísali. Prezentuje spojenie viacerých štýlov – od death metalu, cez gothic až po klasický rok. Akoby všetky éry kapely zabalené v jednom songu.“ Za seba však musím povedať, že tá pieseň znie fantasticky. (ak)


Pri príležitosti tohtoročného Record Store Day vydali EP aj Foo Fighters. Songs From the Laundry Room je 10-palcový vinyl, ktorý obsahuje skoré demá songov Alone + Easy Target, Big Me, cover Kids In America od Kim Wilde a doteraz nezverejnený Empty Handed. Celú nahrávku si môžete vypočuť nižšie. Kapela tiež zverejnila termíny európskeho turné, vystúpi aj vo Viedni a v Krakove. (pm)


Čakáte na nový album Lamb of God? My určite áno! Preto sa začíname tešiť. Cez Instagram kapela minulý týždeň zverejnila fotku s popisom #lambofgodVII. Ďalšie info už čoskoro. (pm)

Ak sa dokážete pozerať celé hodiny na najrôznejšie horiace veci, odporúčam vám video Forever Scum od The Armed v 4K rozlíšení. Je na ňom niečo neuveriteľne ukľudňujúce. Ó, a sprevádza ho celkom dobrý song. (pm)


Vydanie nového albumu Six Feet Under Crypt of the Devil sa nezadržateľne blíži (5. máj). Preto tu máme ďalšiu ochutnávku - Gruesome. (pm)



Nový videoklip fínskych lesných mužíčkov Korpiklaani je poskladaný zo živých záberov z ich nedávneho koncertu v Moskve. Svoj deviaty album Noita títo folkeri vydajú 5. mája a bude na ňom aj veselá a priamočiara skladba Pilli On Pajusta Tehty. (ak)


Grécko-švédska melodic-deathová grupa Nightrage streamuje svoju novú dosku The Puritan. Trocha thrashu, veľa melodických riffov a deathové vokály. Album ideálny na pondelkové nakopnutie, nech ste kdekoľvek. Vypočujte si ho na stránke Lambgoat. (ak)


Vo Fínsku okrem folk metalu vzniká aj obstojný power metal v podaní Cain's Offering - čo je vlastne tiež superkapela. Bočák členov Stratovarius, Sonata Arctica, či Wintersun. Po šiestich rokoch im vychádza druhý album Stormcrow, z ktorého rovnomennú skladbu si môžete teraz vypočuť. Album na pulty európskych obchodov príde 15. mája. (ak)


A z vysokej dlhovlasej fantasy kultúry prejdeme k živočíšnemu hardcoru, ktorý predvádzajú KEN Mode. Ich nová doska Success, ktorej názov ironizuje depresívny žltý obal, bude mať aj pesničku o úzkych džínsach a pokazených plánoch. Skladba These Tight Jeans je zverejnená na Bandcampe. (ak)

Nová progressive metalová kapela Next to None, ktorá je projektom pätnásťročných ušiakov, vydáva svoj debutový album A Light in the Dark. Patričnú publicitu si kapela vyslúžila najmä tým, že na bicie v nej hrá Max Pornoy, syn excentrického bicmena Mikea Portnoya. V osemminútovom videu pod článkom pyšný otec s modrou bradou chváli nádejné hviezdy, ktoré zložili absolútne pôvodný, originálny a "ich" materiál. Že znie ako klon Dream Theater s vykričaným vokálom, zistíte sami zo zvukových ukážok. Inštrumentálna vyspelosť sa im však uprieť naozaj nedá. (ak)


Accept doplnili svoju zostavu na päťčlennú: pribudol menej známy bubeník Christopher Williams (hral s Meatcurtain) a gitarista Uwe Lulis, ktorý má viacero skúseností (o.i. Digger aj Grave Digger, Rebellion, Giftdwarf a Hawaii). Túto zostavu by sme mali vidieť aj o mesiac, koncom mája, v banskobystrickom amfiteátri na ich turné k zatiaľ poslednému albumu Blind Rage. (ip)


Úplne horúcou novinkou starého blackmetalu je zjednotenie sa starých, opustených a vypustených členov britského Venom. Mantas (Jeff Dunn), Abaddon (Anthony Bray) a basgitarista "Demolition Man" - Tony Dolan - sa spojili a vytvorili "tieňový" Venom. Pomenovali ho jednoducho: Venom Inc. Prvé vystúpenie ich čaká budúci víkend, nasleduje východoázijské turné a po ňom európske, s Vaderom. Chlapi by mali do repertoáru zaradiť všetky hlavné hity pôvodných Venom, keďže (spolu)autorom mnohých skladieb bol Mantas, sem-tam aj Bray. Papá Cronos (Conrad Lant, dnes jediný pôvodný člen v pôvodnom Venome) nemal o reunion záujem, keďže Venom funguje a šľape v aktuálnej zostave (Rage - gitara a Danté - bicie). Kapela Venom Inc. sa do štúdia zatiaľ nechystá, najprv musia nacvičiť nové songy, ktorých zrejme ešte nie je dosť. Zaujímavosťou je, že trojica Mantas, Abaddon a Demolition Man nahrala tri albumy regulárne pod hlavičkou Venom. Takže Venom je dnes čistá schizofrénia... (ip)


Haluz týždňa

Acapela cover skladby Bleed od Meshuggah. Prečo nie? Dante Kishishev sa na to podujal a výsledok je celkom zábavný. (pm)


Cez týždeň ma veľmi pobavila správa, že niektorí fanúšikovia, ktorí si kúpili vinyl od U2 Songs of Innocence, boli po jeho rozbalení celkom prekvapení. Našli v ňom totiž Opiate od Tool. Žeby Boh predsa len existoval? (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak), Igor Paško (ip)
Foto: Facebook.com/TeenageTimeKillers

Súvisiaci interpreti: Paradise Lost, U2