Koncert anglického hudobného skladateľa a klaviristu Michaela Nymana a jeho dvanásťčlenného súboru s názvom Michael Nyman Band presunuli z technických príčin zo 6. mája až na 16. septembra. Miestom konania je naďalej hrad Devín, pričom zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti.

"Veríme, že keďže ide o open air podujatie, podarí sa nám vybaviť na ten termín aj lepšie počasie, ako by to bolo začiatkom mája. V každom prípade, ak niekomu nový termín nebude vyhovovať, lístky sa budú dať až do termínu koncertu (16.9.2017) vrátiť na adrese orepole@orepole.sk," uviedol organizátor koncertu Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.

73-ročný Michael Nyman je jedným z najznámejších žijúcich hudobných skladateľov vážnej hudby a zároveň predstaviteľom hudobného minimalizmu. Preslávil sa najmä soundtrackmi filmov Piano (1993) či Gattaca (1997), ale aj hudbou k snímkam Topenie po číslach (1988), Kuchár, zlodej, jeho žena a jej milenec (1989) či Prosperove knihy (1991). Na konte má aj niekoľko opier a 26 štúdiových albumov. Spolupracoval napríklad so Stevom Reichom, Alexandrom Balanescom či Damonom Albarnom.

Zdroj: SITA (Ore Pole, archív)
Foto: Fernando Aceves 

Súvisiaci interpreti: Michael Nyman