Budete ma milovať! Týmito slovami tínedžerka Sarah Ikumu s obrovskou suverenitou zakončila svoje premiérové vystúpenie s jednou z najobľúbenejších piesní Simona Cowella v aktuálnom vydaní šou Britain's Got Talent. V tom čase už bolo publikum viac než minútu na nohách, jasajúc nad jej fenomenálnym výkonom.

Sarah Ikumu si na svoje veľkolepé predstavenie vybrala skladbu And I Am Telling You I'm Not Going z muzikálu Dreamgirls. Tá pôvodne vyšla v roku 1982 a naspievala ju muzikálová herečka a speváčka Jennifer Holliday. O 24 rokov neskôr ju novej generácii poslucháčov predstavila Jennifer Hudson, asi najznámejšia finalistka tretej série American Idol (americká verzia SuperStar).

"Myslím, že je to najvhodnejšia skladba pre mňa, pretože najlepšie ukazuje moje spevácke schopnosti," zdôvodnila svoj výber skladby mladučká speváčka. Šéf poroty Simon Cowell pri týchto sebavedomých slovách neskrýval svoj údiv, o to viac ho však dostalo samotné prevedenie pesničky, v ktorej sa Sarah predviedla naozaj naplno - svojím hlasom, autentickým soulovým cítením a energiou vyrazila dych všetkým prítomným. Pekne to vystihol práve najznámejší porotca.

"Sarah, túto skladbu som počul mnohokrát. Začala si ju spievať veľmi dobre, hovoril som si, že toto dievča je skvelé. A potom si sa asi v polovici zrazu stala akoby posadnutou, bolo to neuveriteľné. Na niekoho v tomto veku, postaviť sa na toto pódium, pri toľkých nervoch a tlaku - ty si s tou piesňou nielen trafila klinec po hlavičke, ty si ju urobila svojou pesničkou," uviedol Cowell, ktorý tzv. zlatým bzučiakom poslal speváčku rovno do finále.


Video s jej famóznym vystúpením sa stalo virálnym hitom posledných dní - na oficiálnom Youtube kanáli súťaže má od 15. apríla už takmer štyri milióny prehratí. Vyššie čísla majú z aktuálneho vydania Britain's Got Talent len chlapíci čítajúci myšlienky a ich osemročná kúzelnícka kolegyňa.

Nech už Sarah Ikumu v talentovej šou v konkurencii ľudí s nadprirodzenými schopnosťami dopadne akokoľvek, je jasné, že ak sa vo svojej hudobnej kariére vyberie správnou cestou, budeme o nej ešte počuť.

Text: Hudba.sk
Foto: Youtube / ITV