Aktuálne turné Roba Opatovského, na ktorom predstavuje svoj nový album s unplugged verziami starších skladieb a novinkami Keď muž miluje ženu, Bezhlavo ti verím či Náhodná, má obrovský úspech. Sympatický hudobník pred záverom šnúry ďakuje fanúšikom za energiu, ktorou ho nabíjajú, aj za podporu petície na ochranu včiel.

"Máme za sebou jedenásť koncertov, všade bolo plno, koncerty boli vypredané a na každom z nich ma fanúšikovia nabili energiou tak, že som ani zaspať nemohol. Ale to tak väčšinou býva, že po úspešnom koncerte nemôžem zaspať," hovorí Robo Opatovský s úsmevom.

Súčasťou turné bol aj bratislavský krst albumu Robo Opatovský - Unplugged, najväčšie prekvapenie mu však prichystala fanúšička v Novom Meste nad Váhom. "V bratislavskom Rock Café sme uvádzali album do života spolu s Fredym Ayisim a jeho dcérou Vierkou. Bolo to veľmi emotívne a fanúšikovia si vyžiadali až tri prídavky! V Novom Meste nad Váhom sme zase dostali od našej fanúšičky Moniky úžasnú tortu s obalom môjho nového albumu," prezradil spevák, ktorého tešia aj pozitívne reakcie ľudí na aktuálny singel Bezhlavo ti verím a ďalšie nové skladby.

"Bezhlavo ti verím je prvý, otvárací song koncertu a bol som prekvapený, že veľa ľudí už ovláda text pesničky. Najväčší úspech zo všetkých skladieb má však Keď muž miluje ženu. Táto pesnička je zatiaľ neprekonaná. Veľmi ma však prekvapili aj reakcie na dalšiu novú skladbu Náhodná. Ľudia sa roztancovali, spontánne začali tlieskať a na niektorých koncertoch si ju dokonca sami vypýtali ako prídavok. Práve z tohto dôvodu, sme nakrútili na troch koncertoch zábery do klipu k tejto pesničke. Výsledok si ľudia budú môcť pozrieť už na budúci týždeň. Takýto klip ešte nemám, tak som zvedavý na reakcie," dodáva Robo Opatovský.


Na turné propaguje petíciu na ochranu včiel

Robo je nielen charizmatický spevák, ale aj veľký milovník prírody a ochranca zvierat. A tak tentoraz na turné priniesol aj petíciu. "Ešte pred turné som sa stretol s ochranármi Michalom Bizoňom a Martin Hodoškom, ktorí stoja za petíciou s požiadavkou, aby Včela medonosná bola chránená zákonom. Táto myšlienka sa mi veľmi páči. Vplyvom používania pesticídov pri hnojení, či nezmyselnými výrubmi lesov sa totiž počty včeličiek každým rokom znižujú."

"Milujem prírodu a k tomu vediem aj svoju dcérku. Učím ju, aby nerušila zvieratá v lese a aby odpadky, a hlavne pet flaše, odhadzovala do na to určených nádob. Stačí, ak začneme od seba a bude sa nám všetkým lepšie žiť v symbióze s prírodou. Ani si neviete predstaviť moju obrovskú radosť, keď som videl, ako pozitívne ľudia na petíciu reagujú a podpisujú ju. Aj touto cestou by som sa rád poďakoval," uzavrel Robo Opatovský.

Petíciu môžu záujemcovia ešte stále podpisovať a nájdu ju aj online na stránke asociacia.vcelarov.sk

Posledný koncert úspešného Unplugged tour Roba Opatovského sa uskutoční v piatok 4. mája v penzióne Florianov dvor na okraji obce Pleš neďaleko Lučenca.


Vypočujte si celý album Robo Opatovský - Unplugged na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Všetky informácie o aktivitách a plánovaných koncertoch Roba Opatovského nájdete na jeho oficiálnom webe www.roboopatovsky.com. 

Foto: René Miko

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský