Päťnásobná držiteľka hudobných cien Anděl Barbora Poláková finišuje prípravu nového videoklipu ku svojej skladbe Poď si. Natáčanie prebiehalo na ostrovoch Bali a Lombok. Do svojho klipu si Barbora za parťáčku vybrala snowboardistku a olympijskú víťazku Evu Samkovú. Finálnu podobu videoklipu speváčka predstaví v druhej polovici mája.

Speváčka Barbora Poláková sa vracia z ostrova Bali, kde prebiehalo natáčanie nového klipu ku skladbe Poď si z minuloročného albumu ZE.MĚ. Túto exotickú destináciu si Barbora vybrala predovšetkým preto, že jedným z hlavných prvkov nového klipu je surfovanie. "Hlavnou myšlienkou pesničky aj klipu je, že nevadí, keď sa vám niečo nedarí úplne perfektne. Dôležitejší je pocit z toho, že to robíte s radosťou a kašlete na to, čo si kto myslí," vysvetľuje Barbora Poláková. Speváčka s obľubou volí netradičné formy pre prípravu videoklipov k svojim piesňam. Videoklip ku skladbe 2-8-5, ktorý bol natočený na jeden záber a naživo streamovaný na Instagrame, získal tento rok hudobnú cenu Anděl.

Sama Barbora si ako svoju parťáčku do klipu vybrala Evu Samkovú. Mala na to dva pádne dôvody: "Evka totiž dáva všetky športy, o ktorých som ja vždy len snívala. Až tu mi došlo, že už to samo o sebe, je vlastne taky princíp Poď si. A druhý dôvod je to, že kedykoľvek sme tu pesničku hrali na koncertoch, spomenula som si práve na ňu. Táto myšlienka sa mi stále vracala, a tak som sa raz odhodlala a proste som sa jej spýtala, či by do toho išla."

Snowboardistka s účasťou na natáčaní klipu rada súhlasila. "Bol to najkratší, ale zároveň najnabitejší čas na Bali, aký som kedy zažila. Za šesť dní sme si užili toľko vecí a prežili toľko situácií, že si to budem pamätať navždy. Bavilo ma blbnúť, ale tiež surfovať, skejtovať, jazdiť na koni i na motorke. Zaujímavá skúsenosť pre mňa bolo spievanie do kamery, nečakala som, že si aj zaspievam a chvíľku som si na to musela zvykať. Ale potom už to bolo v pohode. Mám z toho všetkého skvelý pocit a teším sa na výsledok," opisuje zážitky Eva Samková.

Klip vznikal spontánne - bez scenára a režiséra

Nový klip sa opäť trochu vymyká bežnej produkcii - nemal scenár ani režiséra a vznikal v priebehu siedmich dní náhodne podľa toho, čo prišlo do cesty. Za kamerou stál, jazdil aj plával Tomáš Moravec, ktorý s Barborou točil aj predchádzajúce klip k piesni Sami dva, ktorý vyšiel vo februári. "Postupne sme si písali zoznam, akú situáciu by ešte bolo dobry natočiť. Vznikalo tak veľa situácií, ktoré by sa okrem surfovania dopredu ani nedali naplánovať," hovorí Poláková.

Klip ku skladbe Poď si bude zverejnený v druhej polovici mája. Barbora Poláková už teraz plánuje prípravu ďalšieho klipu k piesni Keby, ktorý sa bude natáčať na lietajúcom stroji.

Barbora Poláková je v súčasnosti držiteľkou piatich hudobných cien Anděl, dve získala za rok 2015, jednu za rok 2017 a dve potom v marci tohto roku, keď uspela v kategórii Sólová interpretka a rovnako sa svojím originálnym videoklipom k piesni 2-8-5. Ten sa stal v septembri roku 2018 vôbec prvým naživo vysielaným hudobným klipom na svete a dostalo sa mu ocenenie aj v zahraničí - redaktori z Music Ally ho zaradili medzi päťdesiat najlepších marketingových počinov roka, navyše mu udelili prestížne ocenenie Best Use of LiveStreaming.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Markéta Kohoutková.
Foto: Benedikt Renč