Raperi Jay-Z a Kanye West chcú nadviazať na úspech ich spoločnej štúdiovky Watch The Throne (2011). Plány na nahrávanie Watch The Throne 2 potvrdil Mike Dean, ktorý ich prvý album produkoval. "Pracujem na Watch The Throne 2 - ešte sme nezačali, ale určite to príde," uviedol pre magazín Quiet Lunch.

Nahrávanie úspešného albumu Watch The Throne sa začalo v novembri 2010 a producentsky sa na ňom okrem Deana podieľali i West, 88 Keys, RZA, Swizz Beatz či Jeff Bhasker. Raperi využili orchestrálne a rockové prvky, nekonvenčné sample a texty s tematikou materializmu, bohatstva, moci či ťažkostí, ktoré prináša sláva. Nevyhli sa ani politike či socioekonomickým problémom.

V americkom albumovom rebríčku Billboard 200 Watch The Throne debutoval na prvom mieste a už počas prvého týždňa sa z neho predalo 436-tisíc kópií. Pochádza z neho šesť singlov, ako napríklad hity Otis, Niggas in Paris či H•A•M. Nahrávka, s ktorou sa West a Jay-Z vybrali i na turné, sa v USA stala platinovou a vyslúžila si úspech nielen u poslucháčov, ale i kritikov.

Jay-Z & Kanye West - Otis

Jay-Z & Kanye West - Niggas in Paris

Informácie zverejnila webstránka Nme.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Julio Cortez

Súvisiaci interpreti: Jay-Z, Kanye West