Hviezdne maniere ich obišli. Americkí rockeri z formácie Thirty Seconds to Mars, ktorá v sobotu 28. júna vystúpi na piešťanskom Topfeste, si na prehnaný luxus nepotrpia. Možno však ochutnajú bryndzové halušky - organizátorom vyslovene odkázali, že pred bežnými jedlami uprednostňujú miestne špeciality.

"Možno im naservírujeme aj národnú špecialitu, ale určite aj niečo navyše – trojica podľa našich informácií obľubuje najmä ryby, japonskú kuchyňu a ľahšie, bezmäsité jedlá," uviedol Dušan Drobný, šéf organizačného tímu festivalu.

V šatni Thirty Seconds to Mars by spomínané bryndzové halušky mohli byť teoreticky tou najnezdravšou položkou – Jared Leto, jeho brat Shannon aj gitarista Tomo Miličević chcú vo svojom jedálničku najmä čerstvé ovocie, zeleninu, cereálne tyčinky či mandľové mlieko. Hudobníci nežiadajú ani kvapku alkoholu, čo pri rockových formáciách nebýva samozrejmosťou.

Líder skupiny Jared Leto napokon predsa len jednu-dve špeciálne prosby vytiahol: praje si Red Bull bez cukru a kokosovú vodu značky Vita Coco, ktorú vo veľkom pijú mnohé americké celebrity, keďže obsahuje zvýšený podiel živín. Spevák sa neplánuje zriecť ani svojich obľúbených kešu orieškov a zázvoru, ktorý si dávkuje na hrdlo a hlasivky ako osvedčený recept.

Nenáročné hviezdy, pažravý produkčný tím

Zrejme o čosi viac starostí organizátorom Topfestu spôsobí samotný, takmer 30-členný tím okolo kapely, ktorý okrem iného požaduje veľké balenie cukríkov skittles, nuttelu, arašidové maslo či žuvačky Orbit rôznych príchutí. Vo výprave je navyše niekoľko členov, ktorí vyznávajú vegánsku stravu respektíve bezlepkové menu. "Sme na to pripravení, hlavne má ísť o čerstvé potraviny. Určite nie vopred poskladané bagety, to produkcia podčiarkla," dodal s úsmevom Drobný.

Tri samostatné šatne budú pripravené podľa požiadavky hodinu pred príchodom hudobníkov z populárnej skupiny. Nevyhnutnosťou v nich bude aj stabilné pripojenie na internet či veľké, čerstvo vyprané, nie nové uteráky.

Na 11. ročník Topfestu, ktorý sa bude konať od 26. do 28. júna na letisku v Piešťanoch, sa okrem Thirty Seconds to Mars predstavia aj Helloween, Sabaton, The Exploited, Marky Ramone's Blitzkrieg, The Toy Dolls, Kabát, Tomáš Klus, Totální nasazení, Rybičky 48, Alkehol, Gladiator, Mandrage, Team, Polemic, Horkýže slíže, IMT Smile, Desmod, Zóna A, Zoči voči, Peter Bič Project, Heľenine oči alebo Zuzana Smatanová.

Informácie a foto Hudba.sk poskytol PR manažér festivalu Ján Kakaščík.

Súvisiaci interpreti: 30 Seconds to Mars