Len máloktorý slovenský interpret má s fanúšikmi taký intenzívny vzťah ako Dominika Mirgová. Nech si už o nej a jej tvorbe myslíte čokoľvek, pre svojich priaznivcov je skutočnou hviezdou a vzorom. Práve najvernejším fanúšikom venovala čerstvú novinku, v ktorej sa však našlo miesto aj na rapovaný odkaz pre neprajníkov.

Po úspechu minuloročného albumu #Nová dnes Dominika Mirgová prekvapila úplne novou skladbou Vám, ktorou štartuje prípravy na svoj tretí štúdiový album a zároveň sa predstavuje v úplne novej polohe. Okrem spevu v nej totiž aj rapuje, a hoci nejde o výkon, z ktorého by znalec kvalitného rapu odpadol, do piesne sa táto pasáž hodí a má práve v tejto forme tú správnu výpovednú hodnotu. Tú má však najmä refrén, ktorý si určite zamiluje každý speváčkin skalný fanúšik.

Prvýkrát aj ako textárka

Dominika sa v novej piesni vôbec po prvýkrát prezentuje aj ako autorka textu. "Fanúšikovia ma veľmi inšpirujú, bez nich by som tu nebola, a preto som im napísala a venovala skladbu Vám, pretože len vďaka im má význam to, čo robím," hovorí o novinke Dominika, ktorá má v pláne zapájať sa do svojej tvorby stále viac aj autorsky.

"Album #Nová mi napísal Miro Jaroš priamo na mieru a všetko dokonale fungovalo. Veľa som sa pri ňom naučila a keď som mu povedala, že by som chcela písať sama, bez váhania ma podporil. S týmto textom mi ešte trochu pomáhal, ale je môj a som naň pyšná. S rapovými časťami mi pomohol zase Kali," dopĺňa speváčka.

Dominika Mirgová Zdroj: Michal Petrík

Nový smer v produkcii a odkaz večným kritikom

O hudobnú produkciu sa postaral Marek Šurin a aj v tomto smere ide u Dominiky o posun vpred. Hudobný podmaz, napriek prítomnosti klavíra, je totiž viac inšpirovaný súčasným hip-hopom ako popovou či tanečnou produkciou. Mladá speváčka znie v tejto polohe viac "fresh", ako kedykoľvek predtým a bude zaujímavé sledovať, či sa týmto smerom bude uberať aj naďalej.

V skladbe speváčka okrem ďakovania fanúšikom otvára aj iné témy. "Sú tam odkazy aj pre neprajníkov, no vraciam sa aj na začiatok, keď som s hudbou len začínala a postupne pochopila, ako veci fungujú a že ich tak nechcem. Mám vlastnú cestu, mám sny a ciele a idem za nimi, no nevyberám si jednoduché chodníčky. Robím, čo ma baví a ako ma to baví a mám pri sebe 'svojich' ľudí. O tom to celé je," prezradila speváčka, ktorá novinku predstavila spolu s videoklipom z dielne Dušana Krajčoviča.

"Bol to náročný deň, ale zvládli sme to a s výsledkom som maximálne spokojná, myslím, že aj ľuďom sa bude páčiť. Mala som tam kamarátov, môj tím, moju rodinu, moje decká z tanečnej skupiny, mojich ľudí," dodala o natáčaní videa, v ktorom sa ukázal aj spomínaný Kali, Miro Jaroš, či moderátorka Európy 2 Dominika Dadíková.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Michal Šefčík. Text článku bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Michal Petrík

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová