Anglické synthpopové duo Hurts vydá 29. septembra nový štúdiový album Desire a následne ho podporí na turné, v rámci ktorého zavíta aj na Slovensko. Formácia v zložení Theo Hutchcraft a Adam Anderson sa predstaví 18. novembra v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC).

Počas koncertnej šnúry, ktorá odštartuje koncom októbra v ruskom Novosibirsku, dvojica vystúpi aj 17. novembra v Prahe, 19. novembra v Poznani, 21. novembra vo Varšave, 22. novembra vo Ľvove, 23. novembra v Kyjeve či 27. novembra vo Viedni. Vstupenky na koncerty budú dostupné v predaji od 2. júna.

Aktualizácia (2.6.2017, 9:30): Predaj vstupeniek bol spustený v sieti Predpredaj.sk.

Duo na sociálnych sieťach oznámilo, že pripravovaný album Desire bude plný "vášne, bolesti a túžby". Ako tiež uviedli, nahrávka by mala obsahovať jedny z najlepších skladieb, aké doteraz nahrali. Prvou ukážkou zo štúdiovky je singel Beautiful Ones, ktorý predstavili v apríli. Formácia k nemu ponúkla aj videoklip.


Hurts sa do povedomia verejnosti dostali koncom roka 2009, keď sa objavili na longliste ankety BBC Sound of 2010. Napokon v nej obsadili štvrté miesto. Duo sa presadilo hitom Wonderful Life, ktorý sa nachádza na ich debutovom albume Happiness (2010). Jeho nasledovníka Exile uviedli na trh v marci 2013 a štúdiovku Surrender v októbri o dva roky neskôr. Na konte majú tiež The Belle Vue EP (2010). Podarilo sa im získať napríklad dve NME Awards alebo ECHO Award, či nominácie na MTV Europe Music Award alebo Q Award.

Zdroj: SITA (informationhurts.com, archív)
Foto: Facebook.com/hurts

Súvisiaci interpreti: Hurts