Kapela Akustika vydá začiatkom júna svoj druhý album Zastavme svet, na ktorom deväťčlenné zoskupenie prinesie spolu jedenásť trackov vrátane intra. "Myslím, že z nás opadol kus napätia. Sme radi, že sa vydanie blíži a dúfame, že sa album bude fanúšikom páčiť," poznamenali jednohlasne hráč na lesný roh a gitarista Jakub Slávik a trombonista Gregor Chalupecký.

Radosť neskrýva ani frontman kapely Pavol Kovaľ. "Teším sa, že to konečne máme, jeden čas sme si totiž mysleli, že to ani nedáme. Pesničky budú výborné, hoci ich nie je veľa, ale sú dosť dlhé," poznamenal čerstvo ženatý spevák a hudobník. Album bude podľa členov Akustiky príjemne rôznorodý. "Máme tam napríklad nové intro, ktoré má nádych až takej klasicko-romantickej hudby, bude tam drum ‘n‘ bass, čo je celkom novinka, máme tam, samozrejme, reggae skladby, temnú cigánsku, spolupracovali s nami hostia ako Pavol Jeňo, Tomáš Cvengroš a tak ďalej," naznačili.

Tri skladby z albumu Akustika za uplynulé dva roky zverejnila aj s videoklipmi na YouTube. Najnovším počinom kapely je pritom videoklip k skladbe Ako sa máš, ktorý uzrel svetlo sveta začiatkom apríla. Romanticky ladená pesnička vykresľuje, čo robia ľudia, keď nie sú so svojimi polovičkami.

Na vydanie albumu skupina nadviaže vystúpeniami na letných festivaloch. "Budeme hrať tradične na Drienku, zahráme na Uprisingu a prvýkrát budeme hrať na Pohode. Na to sa veľmi tešíme, dúfame, že to dobre dopadne. A budeme mať aj naše každoročné Street Tour, v rámci ktorého budeme chodiť po slovenských mestách," povedal Kovaľ. "Prvýkrát budeme v rámci turné hrať v Levoči, zavítame na Popradské pleso, do košického Kulturparku a možno sa nám podarí si zahrať aj na Spišskom hrade. Hrať na netradičných miestach je skvelé," poznamenal Slávik. Najobľúbenejšou koncertnou lokalitou kapely zostáva však Banská Štiavnica. "Tam hrávame každý rok a vždy sa tam veľmi tešíme," zhodli sa.

Avizované turné pritom plánujú poňať čiastočne aj oddychovo. "Street Tour je aj taká naša spoločná dovolenka. Bude to zájazd ako lusk, dvanásť chlapcov na dvoch autách. Ešte neviem, ako to vysvetlím manželke," zasmial sa Kovaľ.  Na jeseň ich zároveň čaká turné i po slovenských kluboch a plánujú zverejniť i ďalší singel. "Nechceme zaspať na vavrínoch, stále máme nové a nové nápady, takže ideme pracovať na ďalších veciach," uzavrel spevák.

Zdroj: SITA 
Foto: Hugo Činčala