Keď pár dní dozadu zverejnila speváčka Markéta Konvičková videoklip k skladbe Ty, zostalo u našich českých susedov poriadne horúco. Jej novinka však ponúka oveľa viac, než vizuálny pôžitok pre mužské oko. Ide totiž o najosobnejšiu skladbu, akú zatiaľ bývalá superstaristka nahrala.

Markéta Konvičková patrí medzi najúspešnejšie české finalistky SuperStar. Talentovaná blondínka svoje šťastie skúsila ešte v roku 2009, v prvom federálnom ročníku. V tomto roku sme vďaka vtedy omnoho sledovanejšej šou spoznali aj ďalšie úspešné spevácke hviezdy ako Ben Cristovao, Monika Bagárová či Jan Bendig.

Napriek tomu, že Markéta patrila medzi favoritov súťaže, šou opustila už v druhom finálovom kole. Rodáčka Třinca však okamžite zaujala manažéra Petra Šišku a ešte v roku 2010 vydala debutový album Na šňůře perel. Neskôr vydala ďalšie tri úspešné albumy a jedno koncertné DVD.

Zo škaredého káčatka krásna labuť

Aktuálny singel Ty pochádza z najnovšieho albumu , ktorý vyšiel v roku 2017. To, že Konvičková už dávno nie je mladé dievčatko, dokázala aj pri predchádzajúcom videoklipe k piesni Teď už vím so  Suverenom. Tentoraz však pritvrdila ešte viac a od hlbokého výstrihu presedlala až k posteľovým scénam.

Talentovaná blondínka vo videu strieda luxusné róby, negližé, až sa napokon úplne odhalí. Erotické scény vo videu boli pre speváčku o to intímnejšie, že ich nakrúcala so svojim priateľom Reném. Ten je, podobne ako vo videu, aj v skutočnom živote pilot lietadla. S textom mimoriadne osobnej balady Markéte vypomohla Šárka Geroldová. Hudbu mal na starosti Dan Hádl, ktorý stojí aj za hitom Všetko alebo nič a Chcem znamenie od  Dary Rolins.


Na lásku musela čakať

Napriek tomu, že príbeh zamilovanej dvojice vo videu má nešťastnú dohru, v súkromnom živote mladej dvojici všetko klape. "Svojho Rendu sa len tak nevzdám a ani nemám dôvod niečo meniť. Som teraz v jednom kruhu a prežívam jedno z najkrajších období svojho života a kariéry," prezradila 24-ročná speváčka.

Šťastná dvojica sa však v skutočnom živote dlho míňala a vyšlo im to až na tretí pokus. "Pred siedmimi rokmi som bola v jednom ostravskom rádiu a on tam bol ako moderátor. Ja som prišla ako jeho hosť a nejako sme si padli do noty. Vtedy však on niekoho mal a potom som zas zadaná bola ja," opísala Markéta komplikovanú lovestory pre české médiá. Konvičková však priznáva, že dej klipu vychádza z jej života. "Romantický príbeh krehkého dievčaťa a mladého pilota je vlastne o mne, len ten tragický záver by som nikdy prežiť nechcela," dodáva.

Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube / Marek Hraško + Facebook.com/marketakonvickovacom (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Markéta Konvičková