V roku 2016 priniesli raper Vladis a speváčka Celeste Buckingham úspešnú spoločnú skladbu Taký nejsom (Hatesong), ktorý má dnes na Youtube už viac ako dva milióny prehratí. Dnes dvojica umelcov predstavuje ďalšiu spoluprácu v podobe videosingla Používam hlavu.

Skladba síce oficiálne vyšla už v decembri minulého roka na Vladisovom piatom štúdiovom albume Inferno, kde Celeste Buckingham hosťuje aj v ďalších dvoch skladbách (Mamacita a Offline), no ako singel s oficiálnym videoklipom ju dvojica ponúka až teraz. Hoci má skladba Používam hlavu čisto slovenský text, je výsledkom medzinárodnej spolupráce - hudobne totiž novinku zastrešil americký producent Mantra.

Texty svojich partov si Vladis (slohy) a Celeste (refrén) tak ako zvyčajne napísali sami. "Táto skladba reprezentuje odkaz celého albumu Inferno - používam hlavu na to, aby som sa vedel správne rozhodnúť a aby som nestratil vlastnú tvár," tlmočí Vladis posolstvo svojho najnovšieho singla a vzápätí dodáva, že voľba speváčky bola preňho v tomto prípade jasná a jednoduchá. "Celeste považujem za jednu z najlepších speváčok na Slovensku. Ďakujem jej za to, že k tracku prispela svojím talentom a celkovým prístupom."


"Veľmi sa teším, že sme sa s Vladisom po rokoch opäť spojili a vytvorili túto spoluprácu. Nahrávanie singla aj nakrúcanie klipu som si užila, pretože s Vladisom už nie sme len kolegovia na scéne, ale aj kamaráti a práca s priateľmi je vždy príjemnejšia. Táto skladba je jedna z mojich srdcoviek, pretože v nej spievam o sebe a o svojom nekonečnom boji o to byť sama sebou," hovorí Celeste Buckingham, ktorá sa v tejto novinke opäť prezentuje v slovenčine, ako už aj v minulosti v singli Alica z ríše divokých či v slovenskej verzii soundtracku k rozprávke Láska na vlásku.

Videoklip k singlu Používam hlavu vznikal v dvoch krajinách - jedna časť na španielskom ostrove Malorka a druhá na Slovensku pri hrade Devín. Jeho finálna podoba je výsledkom spoločnej práce dvoch režisérov. Zatiaľ čo Dušan Krajčovič sa postaral o výrobu a kameru, Martin Miko zastrešil strih a postprodukciu klipu. 

Vladis z albumu Inferno zverejnil dohromady už osem videoklipov vrátane spoluprác so spevákom Danielom Kapitánom a českou hviezdou Monikou Bagárovou. Ako prezradil, s propagáciou minuloročnej nahrávky ešte stále nekončí a chystá vizuály aj k ďalším skladbám.


Redakciu Hudba.sk informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham