Lady Gaga si v posledných rokoch vďaka albumu Joanne a filmu Zrodila sa hviezda získala množstvo fanúšikov, ktorí nie sú práve fanúšikmi tanečnej a popovej hudby. Dnes je však jasné, že sa rozhodla hudobne vrátiť k tomu, s čím sa jej v roku 2009 podarilo preraziť na komerčnej scéne. Po skladbe Stupid Love prekvapuje duetom s Arianou Grande.

Máloktoré speváčky si môžu povedať, že majú na konte toľko úspechov ako Lady Gaga a Ariana Grande. Prvá menovaná svoju kariéru naštartovala v závere prvej dekády tohto storočia dvojicou hitov Just DancePoker Face. Aj vďaka nim sa za pár mesiacov stala hviezdou, o ktorej sa hovorilo ako o nasledovníčke Madonny. S prvými singlami a albumami The Fame (2008) a Born This Way (2011) ovládla hudobné rebríčky a získala niekoľko prestížnych hudobných cien.

Časom však jej popularita začala upadať a na popovej scéne sa začali dostávať do popredia mladšie speváčky. Patrí medzi ne aj Ariana Grande, ktorú ešte pred pár rokmi takmer nikto nebral vážne. To, že už dávno nejde len o tínedžerskú hviezdičku, dokázala minulý rok albumom Thank U, Next. Obe speváčky ste možno vnímali ako silné rivalky, no teraz sa ich cesty stretli v štúdiu, kde nahrali svoju prvú spoločnú skladbu Rain On Me.


Popová hymna plná farieb a gýča

Lady Gaga novinku opisuje ako "oslavu sĺz", ktorá by nás mala motivovať a pomôcť nám v tom, aby sme pokračovali aj v ťažkých životných situáciách. Pozornému poslucháčovi zrejme neunikne, že speváčky svoje slová adresujú aj LGBTI komunite, ktorú obe verejne podporujú.

"Raz som mala pocit, že plačem tak, že to nikdy neprestane. Namiesto toho, aby som s tým bojovala, myslela som si, že to ustojím a dokážem veľké veci. Ariana Grande, milujem ťa za tvoju silu a priateľstvo. Ukážme im, čo v nás je," prezradila Lady Gaga na svojom Instagrame. Obe speváčky sú zároveň aj spoluautorkami piesne, ktorej produkciu mali na starosti BloodPop a Matthew James Burns.

Vizuál plný ružovej farby a latexu režíroval filmový režisér Robert Rodriguez, ktorého môžete poznať vďaka filmovým sériám Spy Kids, Machete či Sin City. Videoklip však okrem tanečnej choreografie a gýču nič viac neprináša, čo je v tomto prípade celkom škoda. Už teraz je však isté, že ani jedna z hviezdnej dvojice túto spoluprácu ľutovať nebude. V britskom singlovom rebríčku totiž singel okamžite po vydaní vyletel na prvú priečku, kde tak Ariana vystriedala svoj vlastný singel, pieseň Stuck with U s Justinom Bieberom. V minulosti sa niečo podobné v UK Charte podarilo len Edovi Sheeranovi a práve Bieberovi.

Rozpačitý návrat k tanečnej hudbe

Rain On Me je druhým singlom z albumu Chromatica, ktorého vydanie Lady Gaga plánovala na 10. apríla. Kvôli pandémii koronavírusu sa však, podobne ako mnoho iných interpretov, rozhodla vydanie albumu odložiť. Šiesta štúdiovka americkej speváčky, ktorá ponúkne aj spoluprácu s Eltonom Johnom či kórejskou skupinou Blackpink, sa konečne dostane do predaja v piatok 29. mája.

Od pilotného singla Stupid Love si zrejme rodáčka z New Yorku a jej produkčný tím sľubovali oveľa väčší úspech. V USA aj vo Veľkej Británii to však skladba dotiahla najvyššie len na piatu priečku singlových rebríčkov. Ešte horšie skladba dopadla napríklad v Nemecku, (21. miesto), Francúzsku (36. miesto) a v Japonsko dokonca dosiahla najvyššie umiestnenie až na 48. priečke.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/ladygaga

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande, Lady Gaga