Letný kalendár slovenskej speváčky Karin Ann sa rýchlo plní a tvoria ho naozaj výnimočné koncerty. Už o pár dní vystúpi ako predskokanka na troch európskych zastávkach svetového turné americkej kapely Imagine Dragons a medzitým ešte stihne otvoriť pražský koncert britského speváka Yungbluda, ktorý ju berie so sebou aj na svoje júlové turné po Austrálii.

"Zahrať si s týmito umelcami je pre mňa veľkou poctou a tak trochu uzatvorením akéhosi kruhu. Keď som mala 14 rokov, spievala som Radioactive od Imagine Dragons na prijímacích skúškach na spevácky kurz a o mojich sympatiách k Yungbludovi, jeho tvorbe a komunite, ktorú okolo seba vybudoval, sa všeobecne vie," hovorí Karin Ann na margo svojich blížiacich sa koncertných turné s veľkými menami svetovej hudobnej scény.

Konečne vystúpi aj na Slovensku

Hoci Karin Ann pochádza zo Slovenska, pracovne sa pohybuje veľmi často v zahraničí, aktuálne najmä vo Veľkej Británii. Jej koncert si toto leto bude môcť konečne pozrieť a vypočuť aj jej domáce slovenské publikum – 13. augusta totiž odohrá koncertný set na tohtoročnom festivale Grape. Do lineupu ju zaradil tiež nový festival Superbloom, ktorý sa uskutoční začiatkom septembra v nemeckom Mníchove. tento mesiac sa už predstavila na festivale The Great Escape v britskom Brightone.

Rozhovor z januára 2022: Karin Ann: Budovanie kariéry v čase pandémie je to jediné, čo poznám

Ako to už pri Karin Ann býva zvykom, spolu s novinkami o svojich vystúpeniach a úspechoch vydáva tradične aj novú hudbu. Len pár dní pred vypuknutím svojho nabitého koncertného leta prináša svoj nový singel poison apple, tentokrát zatiaľ bez oficiálneho klipu či lyric videa. Nájdete ho v jej profiloch na streamovacích službách alebo na Soundcloude.



Skladba poison apple vznikla v čase, kedy Karin Ann hľadala ako autorka svojej vlastnej hudby nové prístupy v písaní pesničiek. "Bola som v útlme a ľahko zaseknutá v rovnakom textovom koncepte. Hľadala som cestu, ako z toho von a nakoniec som našla inšpiráciu pri prezeraní vlastných kresieb. Uvidela som obrázok s otráveným jablkom a vedela som, že to je ono. Text aj samotná ilustrácia odrážajú moje osobné skúsenosti a duševné stavy v dobe, kedy som pesničku písala," vysvetľuje Karin Ann. Spomínanú kresbu napokon použila ako cover, resp. vizuál singla.

Letné koncerty Karin Ann:

1. 6. – Riga, Lotyšsko (predskokanka Imagine Dragons)
2. 6. – Praha (predskokanka Yungbluda)
5. 6. – Praha (Imagine Dragons)
6. 6. – Praha (Imagine Dragons)

20. 7. – Auckland, Nový Zéland (Yungblud)
23. 7.  – Brisbane, Austrália (Yungblud)
24. 7. – Torrensville, Austrália (Yungblud)
27. 7. – Sydney, Austrália (Yungblud)
28. 7. – Melbourne, Austrália (Yungblud)

13. 8. – Trenčín - Grape Festival
4. 9. – Mníchov, Nemecko - Superbloom Festival

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Adriána Čahojová.