Speváčka a raperka M.I.A. zverejnila videoklip ku skladbe Bring The Noize, ktorú produkovala dvojica dídžejov Surkin a Switch. Video s militantným podtónom prezentuje speváčku ako akúsi kráľovnú undegroundu, ktorá vedie gang v bielych kostýmoch podzemnými priestormi.

M.I.A. sa v niektorých scénach tiež ukáže s ružovými vlasmi a tak spolu s drsným textom neostáva nič dlžná svojej divokej povahe. Bring The Noize je prvým singlom pochádzajúcim z albumu Matangi, ktorý by mal vyjsť na jeseň. Pôvodne pritom bolo vydanie štúdiovky naplánované na koniec roka 2012, no pre problémy s nahrávacou spoločnosťou sa stále odďaľovalo. Vydavateľstvo Interscope ho vraj odmietlo s tým že je príliš pozitívny.

Podľa speváčkiných slov bol celý proces nahrávania frustrujúci a preto sa rozhodla vydať aspoň singel. "Toto je môj posledný pokus," povedala dídžejovi Zaneovi Loweovi, ktorý skladbu predstavil vo svojej relácii na BBC Radio 1. "Ak by som singel nevydala teraz, určite by som explodovala," vyjadrila sa nedávno M.I.A., ktorá bola jednou z hviezd Pohody 2011.


M.I.A., vlastným menom Mathangi "Maya" Arulpragasam, sa narodila 17. júla 1975. Svoju hudobnú kariéru odštartovala v roku 2005 debutovým albumom Arular, po ktorom nasledovala štúdiovka Kala (2007). Z druhej menovanej pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. Zatiaľ poslednou nahrávkou kontroverznej hudobníčky je album Maya (2010) obsahujúci single Born Free a XXXO. V roku 2009 bola vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A.R. Rahmanom nominovaná na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň. V roku 2010 ju časopis Time zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí planéty.

Zdroj: SITA (Nme.com, Huffingtonpost.com, archív) 
Foto: AP Photo/Keystone/Laurent Gillieron

Súvisiaci interpreti: M.I.A.