Obaja patria medzi najväčšie popové hviezdy novej generácie a za sebou majú zástup fanúšikov nielen z radov tínedžerov. Prvýkrát spolupracovali už v roku 2015, kedy boli ich kariéry ešte len na začiatku a výsledkom bol veľmi úspešný duet I Know What You Did Last Summer. Teraz sa spojili opäť v singli Señorita, ktorý je predurčený na úspech.

Nejde pritom o takú priamočiaru komerčnú hitovku ako v prípade ich spomínanej skladby z roku 2015 či prelomového megahitu Camily Cabello Havana (2017). Señorita je v porovnaní s ním piesňou s omnoho intímnejším zvukom a atmosférou, ktorá na prvé počutie znie až prekvapivo nenápadne. Jednoduchý love song s príjemne hrejivým zvukom akustickej gitary a ľahko zapamätateľným refrénom sa však neochvejne dostáva pod kožu a keď budete pieseň počuť druhý či tretíkrát, rýchlo nadobudnete pocit akoby tu bola vždy. 

Aj čísla hovoria jednoznačne, že dvojica touto piesňou a videoklipom trafila do čierneho. Od zverejnenia duetu prešiel necelý týždeň a už prekonal hranicu 100 miliónov prehratí. To sa podarí málokomu a napríklad taká Madonna môže o podobných číslach v súčasnosti len snívať. 22-ročná rodáčka z kubánskej Havany Camila Cabello a o rok mladší Kanaďan Shawn Mendes skutočne patria medzi najpopulárnejších spevákov súčasnosti. Platí to aj na Slovensku, kde sa novinka už niekoľko dní drží na vrchole rebríčka Youtube trending.


Vkusná stávka na istotu

Autorsky sú pod novinkou okrem Mendesa a Cabello podpísaní tiež speváčka Charli XCX, Ali Tamposi a Jack Patterson zo skupiny Clean Bandit. Produkciu mala na starosti osvedčená trojica Andrew Watt, Benny Blanco a Cashmere Cat. Práve poslední dvaja menovaní stoja aj za skladbou Crying in the Club, ktorú vydala Camila v roku 2017 ako svoj debutový sólový singel po odchode zo skupiny Fifth Harmony.

Camilu aj Shawna síce stále podvedome radíme skôr medzi interpretov pre tínedžerov, no obaja už dávno dospeli, čoho dôkazom je aj vizuál pre Señoritu. Réžiu videa, ktoré je plné vkusne zobrazeného sexuálneho napätia, mal na starosti Dave Meyers. Ten sa postaral aj o videoklip k spomínanému megahitu Havana či k speváčkinmu ďalšiemu singlu Consequences. Nakrúcalo sa v Los Angeles a až za prvých 24 hodín od premiéry si video na Youtube získalo viac než 26 miliónov prezretí.

Pozrite si video zo zákulisia nakrúcania klipu Señorita:


Dvojica mladých hviezd už v minulosti čelila dohadom o tom, že pár tvoria aj v súkromí. To však obaja niekoľkokrát popreli. S prvotnou myšlienkou na duet prišiel Shawn Mendes ešte v minulom roku, no vznik skladby sa napokon kvôli obrovskému pracovnému vyťaženiu oboch interpretov natiahol až na deväť mesiacov. Napokon to však vyzerá, že jej zverejnenie prišlo v ideálnom čase, aby sa mohla stať letným hitom.

Napriek zjavnému potenciálu mám však aj po niekoľkonásobnom vypočutí piesne pocit, že Shawn je v nej tak trochu zbytočný. Skladba sa mi oveľa viac hodí k hlasu aj doterajšej produkcii Camily Cabello a možno by fungovala ešte lepšie, ak by ju naspievala ako sólovú nahrávku. Na druhej strane však práve spevák, označovaný za nasledovníka Justina Biebera, pritiahol k singlu pozornosť inej kategórie fanúšikov, ktorí možno speváčkinu tvorbu doteraz veľmi nesledovali.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/camilacabello / V Magazine