Speváčky Nikola Benedikovičová a Terézia Gregušová, ktoré tvoria nevšedné hudobné duo Ukitas , zverejnili v prvý letný deň videoklip k anglicko-španielskej novinke Bailar y cantar, čo v preklade znamená tancovať a spievať.

Skladbu v štúdiu Rita produkoval Domi Stoff z kapely King Shaolin. Ukitas zároveň so singlom predstavujú aj energický videoklip. O latino choreografie sa v ňom postarali praví Kubánci, obklopení mladou partiou ľudí, ktorú spája tanec v štýle latino a dobrá nálada, z byRamos Studio pod vedením Eliéra Ramentola Ramosa.

"Chceli sme zachytiť nespútanú zábavu ľudí, ktorí sa prišli odreagovať a zabaviť sa. Žiadnych profesionálov, ktorí prídu odtancovať naučené kroky, ale uvoľnenú, spontánnu partiu, ktorá zdieľa spoločnú energiu a zapálenie pre latino. Naši noví priatelia z byRamos štúdia takí presne sú. S vášňou pre hudbu a tanec, a s dobrou energiou, ktorá sa prenesie aj na obraz," hovoria Ukitasky TeréziaNikola.


Videoklip k druhému autorskému singlu natáčali Ukitas v lokalite Yachter clubu Modrá Čajka. "Keď sme ich prišli osloviť, prekvapila nás charizma manažéra Milana, ktorý bol otvorený každej kreatíve a s úsmevom nám povedal: "Keby ste náhodou potrebovali do klipu aj pekného námorníka, tak...som tu!," smejú sa hudobníčky.

"Na tvorbu videa na tomto krásnom mieste nezabudneme ani my, ani náš kameraman Lufi. Vo vode skončil jeho nový dron, zlomkom sekundy, keď sa pri lete dotkol časti plachetnice, ktorá bola na zle viditeľnom mieste v diaľke. Klobúk dole za profesionalitu nášho dvorného kameramana, ktorý situáciu s utopeným dronom riešil s chladnou hlavou a pokračoval vo svojej práci profesionálne bez toho, aby nejakým spôsobom nabúral perfektnú náladu, ktorá v kolektíve panovala," hovorí staršia z formácie, Nikola.

Pre tvorbu Ukitas je charakteristické najmä ukulele, ktoré ich sprevádza už od počiatočnej tvorby, zameranej na cover verzie známych piesní. Aj v letnej novinke Baylar y cantar vyniká, a podporuje tak  slnečný charakter piesne. "Dlho sme sa hľadali s tými správnymi ukulele pre nás. Prešli sme si koncertmi na viacerých značkách týchto nástrojov a dnes už máme jasného víťaza, od značky Ortega. Ich ukulele odporúčame najmä začiatočníkom, ktorých by sme mohli aj našou tvorbou k hre na tomto nevšednom nástroji motivovať. Plánujeme pripraviť aj sériu mini praktických cvičení na ukulele, vďaka čomu možno príjmeme mladé talenty na Slovensku osvojiť si tento nástroj," dodávajú Ukitas.  

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli Nikola a Terézia z dua Ukitas. Text správy sme upravili.