Formácia Beast In Black vznikla v Helsinkách, no v jej zostave sú okrem Fínov aj hudobníci z Grécka a Maďarska. Uznanie na európskej metalovej scéne si získali vďaka albumom Berserker (2017) a From Hell with Love (2019). V októbri 2021 na ne nadviazali ďalšou štúdiovkou Dark Connection, ktorú v rámci dlho očakávaného turné predstavia aj na Slovensku.

Kvinteto muzikantov ešte nemalo možnosť prezentovať pred fanúšikmi tento album, kvôli pandémii sa turné viackrát presúvalo. "Po mnohých odkladoch turné a nádeji na lepšie časy sme radi, že konečne môžeme oznámiť európske turné, na ktorom predstavíme náš nový album Dark Connection. Poďte sa pripojiť a užiť si poriadnu zábavu a radosť naprieč celou Európou," odkazujú Beast In Black svojim fanúšikom.

Skvelou správou je, že turné v prvej polovici roka 2023 neminie ani Slovensko. Beast In Black vystúpia v bratislavskom MMC vo štvrtok 16. marca 2023. Lístky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Predskakovali Nightwish, odvtedy ich popularita stále stúpa

Dark Connection je tretím štúdiovým albumom kapely, ktorá je na scéne od roku 2015. Kapelu založil gitarista a hráč na klávesové nástroje Anton Kabanen po tom, ako opustil skupinu Battle Beast. Už debutový album Berserker z roku 2017 spôsobil na scéne poriadny rozruch. Nie nadarmo si ich ako predkapelu vzali na svoje turné svetoznámi krajania Nightwish. To im poriadne pomohlo a počet ich fanúšikov začal rýchlo rásť. Svoje postavenie a obľúbenosť následne kapela potvrdila druhým albumom From Hell with Love.

Kombinácia silných gitarových základov a melodickosti s doslova až popovými hymnickými refrénmi je známym receptom na úspech. Beast In Black sú skvelým príkladom toho, že severania sú v tomto štýle skutočnými majstrami. Ťahúňom kapely je však Grék - spevák Yannis Papadopoulos s fantastickým hlasovým rozsahom. Zároveň je zvuk kapely špecifický spojením power metalu s chytľavými syntetizátorovými melódiami.


Aj vďaka tomu sú dnes Beast In Black z hľadiska popularity dávno niekde inde ako pôvodná Kabanenova skupina. Ich koncerty sú plné energie, inštrumentálnej ekvilibristiky a dychberúcej rýchlosti, ale aj hymnických popevkov a prepracovanej pódiovej šou, na ktorú sa môžeme tešiť aj na Slovensku. Neprajníci im vyčítajú až prílišný nádych popu a disca, no ich úspechy rastúci zástup priaznivcov kapely im dáva jasnú odpoveď. Aj keď je pravdou, že sú len dve cesty. Buď túto kapelu milujete alebo nenávidíte. Nič "medzi" neexistuje. 

Yannis Papadopoulos (spev), Anton Kabanen (hlavná gitara, klávesy, vokály), Kasperi Heikkinen (rytmická gitara), Máté Molnár (basgitara) a Atte Palokangas (bicie) prídu zabaviť slovenských fanúšikov do bratislavského klubu MMC a okrem piesní z albumu Dark Connection istotne príde aj na ich najväčšie hity ako Beast in Black, Blind and Frozen, Born Again alebo Crazy, Mad, Insane.

Kapela sľubuje aj špeciálneho hosťa, ktorý ju bude sprevádzať na celom turné. Jeho meno sa dozvieme neskôr.

Vstupenky:  


Redakciu Hudba.sk informoval Stanislav "Stillborn" Černák. Správu sme upravili a doplnili.