Tento týždeň vyplávala na povrch Internetu nahrávka zo začiatkov kariéry Lany Del Rey. Na nej sa speváčka nie príliš lichotivo vyjadruje na adresu Lady Gaga, s ktorou v roku 2008 zdieľali spoločného manažéra. Fanúšikovské základne idú zošalieť a speváčky, z ktorých sa medzičasom stali priateľky, zaryto mlčia.

V utorok sa na Internete objavila nahrávka zo začiatkov kariéry Lany Del Rey, ktorá spolu s Lady Gaga vzišla z newyorskej klubovej scény. Del Rey ešte pod vlastným menom Lizzy Grant speváčku s obľubou v extravagantných kostýmoch vôbec nešetrí a čo riadok, to šťavnatá urážka. Všetko pre jedného manažéra, ktorého obe v roku 2008 zdieľali.

Vojna výstredných

Elizabeth Grant, ktorá dvakrát po sebe získala britské ocenenie Brit Award za najlepšiu medzinárodnú speváčku, sa evidentne nedokázala zmieriť s obrovským zlomom v kariére Stefani Germanotty, známej po celom svete ako Lady Gaga. Rozhodla sa teda naspievať skladbu So Legit. Pieseň znie skôr ako dobre premyslené demo, než aby to bola narýchlo zoštylizovaná improvizácia.

O tom, že nejde o ódu na momentálnu princeznú popu svedčia aj vyjadrenia ako "kráľ netvorov obchodu s piercingami", "všetky dievčatá si myslia, že vedia spievať, ale v skutočnosti ani nie" alebo aj "vyzeráš ako muž a rozprávaš ako decko". Pri týchto kreatívnych pomenovaniach si nejeden fanúšik povie, že nemusí ísť o Lady Gaga. Avšak v ďalšom pokračovaní začína byť Lana Del Rey konkrétnejšia: "Stefani, si na nič. Ja viem, že predávaš 20 miliónov. Škoda, že ťa nevideli, keď sme ťa vypískali vo Wiliamsburgu (štvrť v Brooklyne, pozn. red.)... To sme naozaj z tej Gagy zošaleli?"

Vypočujte si Lanu Del Rey a jej "dissovanie" Lady Gaga: 


Zatiaľ čo fanúšikovské tábory medzi sebou vedú vojny, ani jedna z dotknutých interpretiek sa ešte nevyjadrila k vzniknutej stuácii. Tá sa stáva naozaj ošemetnou najmä po tom, ako sa Lady Gaga a Lana Del Rey zblížili až natoľko, že strávili spolu s Lindsay Lohan jednu noc v hollywoodskom hoteli Chateau Marmont "pozeraním starých filmov a hraním spoločenských hier".

Autor: Marek Majzon (zdroj: Guardian, Popdust.com)
Foto: Twitter.com

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga, Lana Del Rey