Super humor, skvelá hudba a šou, aká tu ešte nebola! To čaká návštevníkov seneckého amfiteátra už 4. augusta. V krásnom prostredí parku v toskánskom štýle vystúpia na výnimočnom dvojkoncerte Monkey Business a Horkýže Slíže. Dve kapely, ktoré síce hrajú celkom odlišný štýl, no majú rovnaký zmysel pre humor.

"Letné festivaly ponúkajú rôzne zmesky kapiel, a preto vôbec neprekáža, keď vedľa punk rockovej kapely hrá funky skupina. Hlavné je, aby bolo veselo a nech vyjde dobré počasie. My sa veľmi tešíme a sme radi, že sa na pódiu budeme striedať práve s Monkey Business. Veľmi nás inšpirovali svojou teatrálnosťou, kostýmami, humorom, bude to veľká šouka, je to super," povedal spevák Horkýže Slíže Peter "Kuko" Hrivnák.

Amfiteáter v Senci je vskutku jedinečným miestom, ktoré patrí k najnavštevovanejším oddychovým zónam v okolí Bratislavy. Cez deň ho navštevujú najmä rodiny s deťmi, večer sa mení na obľúbené miesto romantikov. Premietajú sa tam filmy alebo organizujú koncerty. Horkýže Slíže sa chystajú publikum v Senci ohromiť svojimi najznámejšími hitmi. Chalani sa už nevedia dočkať. "V Senci sme doteraz hrali len na Seneckých jazerách, ale mesto dobre poznám, pretože tam mám veľkú rodinu. Poznám aj amfiteáter, pri ňom je známy aquapark. Budeme tam hrať po prvýkrát a veľmi sa na to tešíme. V Senci sú perfektní ľudia," dodáva Peter "Kuko" Hrivnák.


Koncert Monkey Business & Horkýže slíže sľubuje 180 minút nezabudnuteľnej zábavy pod holým nebom, aká k poriadnemu letu neodmysliteľne patrí. "Na spoločný koncert sa veľmi tešíme, nad týmto projektom sme rozmýšľali už dávnejšie, pretože chlapcov z Horkýže Slíže máme veľmi radi. Padli sme si s nimi do oka už na prvom stretnutí,“ povedal spevák Monkey Business Matěj Ruppert v rozhovore pre agentúru SITA.

"Pôjde o také zaujímavé spojenie, keďže naše skupiny sú žánrovo veľmi rozdielne, no veríme, že práve tento netradičný koncept priláka veľa ľudí. Zahráme spolu asi trojhodinový koncert a určite nastane aj nejaká spoločná improvizácia," uviedol. S Horkýže Slíže by sa chceli Monkey Business na jednom pódiu predstaviť aj v Česku. "Tam sú totiž Horkýže Slíže veľmi populárni. O nás, naopak, na Slovensku až tak nepočuť. Asi sme pred tými pätnástimi rokmi urobili chybu, že sme na Slovensku toľko nekoncertovali a nevybudovali sme si už od začiatku takú pevnú fanúšikovskú základňu. Myslím si však, že Slováci majú aj napriek tomu k našej hudbe veľmi blízko," podotkol Ruppert.
 
Okrem letných koncertov pracujú Monkey Business podľa jeho slov aj na novom videoklipe a do roka by chceli vydať ďalší album. "Stále máme nové nápady, aj keď s realizáciou je to už trošku zložitejšie, pretože všetci už máme rodiny a bývame každý niekde inde. No čoskoro sa zrejme vrhneme na nový album, na ktorom by sme radi privítali aj nejakého dobrého zahraničného hosťa a v najbližších mesiacoch by sme chceli dať do sveta aj ďalší videoklip," uviedol. 

"Senec nepoznáme a radi ho spoznáme. Počuli sme, že niekde pri Seneckých jazerách má chatku náš obľúbenec Vašo Patejdl, tak veríme, že tam musí byť genius loci. Tešíme sa, že to roztočíme. Budeme hrať pesničky do tanca aj do skoku, ale i na zamyslenie a hlavne od srdca," uviedol spevák formácie Matěj Ruppert.


Zdroj: SITA, Propaganda House
Foto: archív Horkýže Slíže

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže, Monkey Business