Na nevinné dievčatko, ktorého najväčším hriechom bolo randenie s problémovým chlapcom Justinom Bieberom, môžete zabudnúť. Zdá sa totiž, že Selena Gomez je novou, dlho očakávanou náhradou za Miley Cyrus v kategórii tínedžerských hviezdičiek, ktorých cesta k "šoubiznisovej dospelosti" je vydláždená kontroverznými úletmi.

Aspoň tak pôsobí jej nový videoklip k singlu, pri ktorom už samotný názov prezrádza, že nejde o tvorbu pre deti. Pesnička sa volá Fetish a ak by ste náhodou zabudli, že jej súčasným priateľom The Weeknd, tak by vám to možno napadlo práve pri jej počúvaní. Od neškodného popíku sa totiž Selena Gomez v novinke posúva práve smerom k súčasnému, klubovou elektronikou líznutému R&B na štýl kanadského speváka.

Vlastne by vôbec neprekvapilo, keby ju The Weeknd naspieval alebo keby v nej aspoň hosťoval. Namiesto neho sa však v druhej polovici skladby na krátko objaví raper Gucci Mane. V každom prípade ide o prudko počúvateľnú záležitosť s temnejšou atmosférou, ktorá jej (hudobne) veľmi svedčí.

videoklip Fetish Zdroj: Youtube

Keď je láska fetišom

Napriek evidentnému zvukovému posunu a horúcemu textu však asi málokto čakal, že túto atmosféru podčiarkne aj takým odvážnym videoklipom. Že nie je žiadnou hanblivkou síce ukázala už pred dvoma rokmi v klipoch Good For You a Hands to Myself, novinkou, ktorú režírovala talentovaná 24-ročná fotografka Petra Collins, však predsa len posúva hranice svojich klipov do nových sfér.

Speváčka sa v klipe po návrate z bežného nákupu potravín vracia do zdanlivo nudného domu na americkom predmestí. Tam sa však z ničoho nič začne vzrušene váľať po zemi a obtierať o kuchynskú linku či steny mraziarenskej miestnosti (bežná súčasť papierových domčekov?). Okrem toho si dáva do úst všeličo, čo tam nepatrí, takže je jasné, že aktuálne skrotená Miley Cyrus má zdatnú nasledovníčku.


Najnovší singel Seleny Gomez produkčne zastrešili The Futuristics, ktorí v minulosti spolupracovali s Chrisom Brownom, Pitbullom, Brunom Marsom, či speváčkou Halsey. Veľký podiel na celkovom zvuku má aj Jonas Jeberg (Demi Lovato, The Pussycat Dolls, Nicki Minaj...). Oficiálny videoklip k singlu Fetish bol zverejnený iba včera, no už má na Youtube viac než štyri milióny prehratí.

Americká speváčka, ktorá sa v decembri minulého roka stala najsledovanejšou celebritou na Instagrame, sa po hudobne tichšom roku 2016 v posledných mesiacoch fanúšikom pripomína čoraz častejšie. Hosťuje napríklad v singli It Ain't Me, ktorý s ňou nahral nórsky DJ a producent Kygo. Okrem toho predstavila aj vlastný singel Bad Liar, ktorý je ochutnávkou z jej pripravovaného tretieho sólového albumu.


Text: Hudba.sk, pm (zdroj: Universal Music)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Selena Gomez