Aktuálny Zlatý Slávik Richard Müller má pred sebou ďalšiu náročnú ale zaujímavú jeseň. Chystá sa nakrúcať klip k skladbe Pichľavá, ktorá je tretím singlom z albumu Ešte (2011), a bude tiež hlavnou hviezdou veľkých koncertov v Prahe, Bratislave a Košiciach.

Už na začiatku októbra vystúpi Richard Müller na veľkolepých oslavách 60. narodenín známeho českého básnika a textára Michala Horáčka v Prahe. 2. a 3. októbra mu budú v Štátnej opere okrem Richarda gratulovať aj Petr Hapka, Vojtěch Dyk, Jana Kirschner, Michael Kocáb, Lucie Bílá a mnohí ďalší.

Slovenský spevák na spoluprácu s Hapkom a Horáčkom (na albume Richard Müller a hosté z roku 2000) spomína s radosťou. "Bol to pre mňa nezabudnuteľný zážitok a fascinujúce obdobie môjho profesionálneho života. Nielen spolupráca, ale aj samotné koexistovanie, keď som prišiel do Prahy a zavolal Petrovi (Hapkovi, pozn. red.). On hneď nasadol do svojho džípu a prifrčal pre mňa. Chodili sme po Prahe, predstavil mi najlepšie reštaurácie. Nadránom sme si u neho púšťali nové skladby," s nostalgiou opisuje Richard Müller.

Na Slovensku sa najbližšie predstaví v rámci dvoice veľkých koncertov s názvom Koniec sveta, ktoré sa uskutočnia 12. decembra v Bratislave a 21. decembra v Košiciach. Na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu aj v košickej Steel Arene bude vrcholom jeho koncert s Ivanom Táslerom.

Fanúšikovia tak budú môcť prvýkrát počuť skladby z albumu Ešte naživo v podaní oboch hlavných protagonistov. Pôvodne si mali spolu zahrať už v lete na domovskom podujatí kapely IMT Smile, ktorým je prešovský Dobrý festival, no Richard musel na poslednú chvíľu pre chorobu svoju účasť zrušiť. Na koncertoch Koniec sveta sa predstavia aj speváčka Jana Kirschner, skupina Horkýže Slíže či český spevák David Kraus. 

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: René Miko - archív R. Müllera

Súvisiaci interpreti: Richard Müller