Vo štvrtok, 29. septembra, začína turné Jany Kirschner so záhadným názvom Takmer sólo. V jeho slovenskej časti je naplánovaných sedem koncertov, na ktorých zaznie prierez 20-ročnej speváčkinej kariéry s najväčšími hitmi, ale aj s raritnými skladbami a dramaturgickými prekvapeniami. S výnimkou Košíc sú už všetky lístky na turné vypredané.

Jana Kirschner je momentálne spolu s partnerom, skladateľom a producentom Eddiem Stevensom v Bratislave, kde skúšajú a doťahujú posledné organizačné aj kreatívne detaily turné. Pre komornejšie priestory, synagógy a nástupištia na Slovensku majú pripravenú približne dvadsiatku skladieb. Jednou z nich bude aj pesnička Občas z albumu Veci čo sa dejú (2003), ktorú nedávno odprezentovala naživo ako ochutnávku v rannej šou Rádia_FM.

"Táto skladba vznikla v mojej kuchyni asi pred 10 rokmi a nikdy sme ju štúdiovo nenahrali. Do istej miery reflektuje aj to, ako bude turné vyzerať. Nebudem hrať sama dve hodiny s gitarou či klavírom, na pódiu sa predstaví niekedy až šesť muzikantov. Veľakrát sa budeme riadiť aj reakciami ľudí, takže každý koncert bude trochu iný. Chceme ich do vystúpenia čo najviac vtiahnuť, možno aj ako priamych účinkujúcich," trochu tajomne hovorí Jana Kirschner.


Jana Kirschner - Takmer sólo Tour 2016:

29. 9. - Trnava, Synagóga - Centrum súčasného umenia - VYPREDANÉ
30. 9. - Topolčany, Nástupište 1-12 - VYPREDANÉ
1. 10. - Banská Bystrica, Záhrada - Centrum nezávislej kultúry - VYPREDANÉ
2. 10. - Žilina, Stanica Žilina-Záriečie - VYPREDANÉ
3. 10. - Košice, Tabačka Kulturfabrik - VSTUPENKY na PREDPREDAJ.SK
5. 10. (18:00) - Bratislava, DPOH Mestské divadlo - VYPREDANÉ
5. 10. (20:30) - Bratislava, DPOH Mestské divadlo - VYPREDANÉ

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records.

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner