Pol storočia po vydaní legendárneho "Bieleho albumu" od skupiny The Beatles príde 9. novembra na trh supervydanie tejto kultovej kolekcie, a to aj v Deluxe a Super Deluxe podobe s množstvom bonusov.

Popri hudobným nadšencom dobre známom obsahu dvojalbumu, označeného v mnohých anketách za najlepší rockový titul všetkých čias, sa môžu zberatelia tešiť na nový stereomix skladieb, ktorý pripravili Giles Martin a Sam Okell v duchu predstáv legendárneho producenta The Beatles Georgea Martina.

Doteraz nevydané akustické demonahrávky
      
Vôbec po prvý raz však bude táto kolekcia obohatená aj o akustické demonahrávky 27 songov, ktoré vznikli v máji 1968 v dome Georgea Harrisona v Esheri a ktoré sú známe pod označením Esher Demos. Tieto záznamy ešte v plnom rozsahu nikdy nevyšli na oficiálnom nosiči, objavili sa iba v pirátskych vydaniach.


Popri perlách známych neskôr aj z "Bieleho albumu" sú medzi nimi napríklad aj pre zberateľov mimoriadne vzácna nahrávka What's the New Mary Jane, pieseň Junk známa neskôr z prvej sólovej platne Paula McCartneyho, Child of Nature, ktorú neskôr John Lennon prepracoval a premenoval na Jealous Guy, či Harrisonove skladby Sour Milk Sea, Circles alebo Not Guilty.

      
Súčasťou sedemdiskovej Super Deluxe verzie albumu budú tiež tri CD s 50 nahrávkami navyše, ktoré zväčša takisto doteraz nevyšli a ktoré pochádzajú zo štúdiových sessions pri nahrávaní legendárneho dvojalbumu. Súčasťou balenia bude 
aj audio Blu-ray disk so zvukovo najkvalitnejšími podobami albumovej kolekcie. Na trhu by sa mala kolekcia objaviť aj v skromnejšej podobe ako 2xLP, 4xLP či 3xCD.


Zdroj: TASR
Foto: Parlophone Music Sweden

Súvisiaci interpreti: The Beatles