Spevák a skladateľ Robo Grigorov sa po skladbách Milujem ťa o pol ôsmej a Mesto nemých pripomína ďalším novým singlom Niečo je vo vzduchu, ktorého názov vyznieva tak trochu tajomne. Novinka, ktorú zverejnil spolu s videoklipom, bola zmixovaná v štúdiu v Tel Avive a nesie výrazný spevákov rukopis.

Rovnako ako Mesto nemých, aj táto pieseň je v rámci jeho tvorby výnimkou tým, že si k nej spevák sám napísal text. Ten hovorí najmä o zmene starého na nové, o nádeji na niečo lepšie, čo môže osud priniesť aj po obdobiach plných ťažkostí. O tom, že niekedy je možno lepšie definitívne zabaliť minulosť a vydať sa novou cestou, aj keď človek ešte nevie, kam ho tá cesta povedie.

Poslucháč si napokon aj sám kladie otázku, čo to visí vo vzduchu, čo chce Robo Grigorov novinkou naznačiť? Očakávaná odpoveď však neprichádza, a tak si na ňu budeme musieť počkať do zverejnenia ďalšieho singla alebo vydania nového albumu.


Tak ako v prípade predchádzajúcich dvoch skladieb, aj na vzniku novinky Niečo je vo vzduchu sa podieľal medzinárodný tím a zmixovaná bola v štúdiu v Tel Avive. V piesni sa hlási o slovo dominantný zvuk ústnej harmoniky v medzihrách a tiež akustická gitara, ktoré jej dodávajú pohodovú náladu. Hoci prejav Roba Grigorova je verný jeho rukopisu, pieseň má v sebe ľahkosť, ktorá z nej môže urobiť rádiový hit. 

Robo Grigorov naposledy vydal dlhohrajúci album v roku 2015. Nahrávka s názvom Dych však najskôr vyšla v limitovanom počte vo fyzickom formáte a až s väčším časovým odstupom sa objavila na streamingových službách, pričom mnohí fanúšikovia o tomto albume dovtedy ani nevedeli. V rozhovore pre Hudba.sk spevák ešte v januári prisľúbil, že ďalší album už vydá štandardnejším spôsobom, o čom svedčia aj postupne zverejňované single a zvýšená aktivita speváka na Facebooku. Termín vydania albumu však zatiaľ neprezradil.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Natália Novotná. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. 

Foto: Patrik Ratajský

Súvisiaci interpreti: Robo Grigorov