Kanadská speváčka Céline Dion rozširuje aktuálne turné Courage World Tour o niekoľko desiatok európskych koncertov. Hneď prvá z celkom 33 zastávok na Starom kontinente bude v Prahe, kam sa popová superstar vráti po dlhých dvanástich rokoch.

Pražský koncert sa uskutoční 21. mája 2020 v O2 Aréne, kde Céline Dion vystúpila aj v roku 2008. O dva dní neskôr (23.5.) zaspieva v Atlas Arene v poľskom meste Lodž a 25. mája v Tauron Arene v Krakove. V László Papp Arene v Budapešti si ju fanúšikovia budú môcť vychutnať 7. júna a vo viedenskej Stadthalle vystúpi 15. júna. Okrem toho sa v rámci európskej časti svojho turné predstaví napríklad aj v Holandsku, Belgicku, Nemecku, Francúzsku či v Spojenom kráľovstve, kam pricestuje v septembri.

Svetové turné pripravuje 51-ročná speváčka pri príležitosti vydania nového albumu Courage, ktoré celosvetovo vychádza 15. novembra. Céline Dion z neho len pred pár dňami zverejnila tri nové piesne Imperfections, Lying Down a Courage. Tie odhaľujú podobu jej prvého anglicky spievaného albumu po šiestich rokoch, ktorý sľubuje eklektický mix baladických piesní a tanečnejších popových hitov. K piesni Imperfections tento týždeň zverejnila aj čiernobiely videoklip, v ktorom sa ukázala vo viacerých extravagantných módnych kúskoch. 


Céline Marie Claudette Dion sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1980 a doteraz vydala 26 štúdioviek, 19 kompilácií a sedem živých nahrávok, pričom spieva v angličtine aj francúzštine. Jej zatiaľ posledným albumom je Encore un soir, ktorý vydala v auguste 2016.

Kanadská speváčka, ktorá zbiera ocenenia už od svojich osemnástich rokov, predala za svoju 35 rokov trvajúcu kariéru takmer 250 miliónov hudobných nosičov. Bola ocenená piatimi cenami Grammy, dvoma Oscarmi a už v roku 2004 získala cenu Diamond Award ako najpredávanejšia sólová speváčka všetkých čias. V roku 2016 dostala na Billboard Music Awards ocenenie Icon Award za celoživotné dielo. Celkovo má na svojom konte viac ako dve stovky rôznych ocenení.

Koncerty budúcoročného turné ponúknu okrem noviniek samozrejme aj najznámejšie piesne, medzi ktoré patrí okrem iného aj titulná pieseň k filmu Titanic, My Heart Will Go On, I'm Alive alebo osobitá verzia piesne All By Myself.

Zdroj: Eva Hromádková (O2 Aréna, Praha) + SITA
Foto: Sony Music Entertainment

Súvisiaci interpreti: Celine Dion