Slovenská speváčka a muzikálová herečka Sisa Sklovská už o dva týždne predstaví novú extravagantnú šou, v ktorej bude naživo spievať najväčšie hity americkej speváckej ikony Cher. Hudobno-tanečná šou s názvom Sisa či Cher bude mať premiéru v piatok 14. októbra v novom bratislavskom priestore STARS auditorium.


"Celá idea vznikla začiatkom roka 2020 pri rozhovore Sisy Sklovskej a jej manžela Juraja, že už stačilo projektov, kde Sisa na konci zomiera (napr. Mata Hari, Madame de Pompadour, Mária Terézia). Tak vznikol nápad vzdať poctu bohyni svetového popu Cher," povedal o vzniku projektu hudobný režisér novej nablýskanej šou Ľubomír Horňák.

"V spolupráci s kreatívnym tímom sme načreli do spomienok. Spomínali sme na všetko, čo sme za tie spoločné roky zažili. To najzaujímavejšie sme spojili do šou na počesť speváčky Cher. V tej rozprávame fiktívny minipríbeh o tom, ako Sisa dostane neodolateľnú ponuku spievať na jednom pódiu spolu so Cher. Nakoniec sa ukáže, že tá ponuka je veľký podvod. A ako v každej rozprávke dobro zvíťazí nad zlom. Sisa sa však už všetky pesničky naučila. Nakoniec si ich diváci budú môcť vypočuť v rámci šou, ktorá sa uskutoční v premiére 14. októbra v STARS auditorium na Junáckej 10 v Bratislave," doplnil Horňák.

Vstupenky na šou sa rýchlo míňajú, zakúpiť si ich môžete v sieti Predpredaj.sk.
 
Sisa či Cher, 2022 Zdroj: PR Sisa či Cher
"Počas šou odznejú najväčšie hity Cher a sme presvedčení, že osloví všetky vekové kategórie. Jej hudba je totiž nadčasová," hovorí samotná interpretka Sisa Sklovská a dodáva, že spievať skladby svetovej speváčky vôbec nie je jednoduché. "Čo máme spoločné, je to, že ja som kontraalt v popovej aj opernej sfére, ona je kontraalt v popovej, čiže na skúškach som hľadala farbu hlasu, aby som sa jej čo najviac priblížila."

Šou Sisa či Cher nie je životným príbehom americkej speváčky. Slovenská muzikálová diva v ňom vyrozpráva svoj príbeh – taký bežný život umelca na Slovensku s leskom ale aj obrátenou stranou a "prúsermi", ktoré sa stávajú. "Budem hrať samú seba, svoj príbeh a všetko, čo sa mi stalo a do toho budú implantované skladby Cher. Tie nanovo zaranžoval Ľubomír Horňák. Na moju prosbu sme do nich dodali aj trochu saxofónu. Počas šou budem prechádzať, podobne ako na mojich koncertoch, rôznymi hudobnými žánrami – budem za country speváčku, funkovú speváčku či rockovú speváčku – pretože aj ona prešla všetkými týmito obdobiami."


V predstavení nebudú chýbať ani milované mačky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou života Sisy Sklovskej, zaznie dokonca aj "mačací duet". A prečo od nápadu k realizácii prešli tri roky? Z pochopiteľných príčin. "Zastavila nás pandémia. Aj skúšky boli poznačené Covid situáciou, keď niektorí umelci nemohli prísť na skúšku kvôli pozitívnym testom alebo obavám. Medzitým sa však postavila nádherná koncertná hala STARS auditorium a veľmi sa tešíme, že v piatok 14. októbra môžeme premiérovo tento projekt odprezentovať divákom,“ dodáva Sisa Sklovská.

STARS auditorium je presne to nové miesto v Bratislave, do ktorého sa takýto projekt absolútne hodí. Kapacita okolo 800 sediacich divákov, pódium a vybavené špičkovým zvukovým a svetelným parkom predurčujú tento nový projekt k úspechu u širokého publika.

STARS auditorium Zdroj: Pavol Harum
V príbehu a celej šou vystupujú aj herci Eugen Libezňuk, Peter Sklár, René Štúr, Peter Kočiš, Lucia Vráblicová, Renáta Ryníková, Jakub JanotikPeter Makránsky (v alternácii). Zo svetových hitov Cher zaznejú skladby Believe, Woman’s World, Strong Enough, If I Could Turn Bact Time, Shoop Shoop Song a ďalšie.

Sisu bude doprevádzať živá štvorčlenná kapela a deväťčlenný tanečný súbor pod vedením choreografky Silvie Hudec-Belákovej. Režisérom šou je Peter Oravec, kostýmy navrhla slovenská prvá dáma kostýmového výtvarníctva Ľudmila Várossová. Celý kreatívny tím si predsavzal priniesť divákom jedinečne korenistý sarkastický humor, svetové hity, excelentné tanečné choreografie, dobrú náladu a 100 minút príjemnej pohody a zábavy. Šou si budú môcť tento rok vychutnať diváci v Bratislave, počas ďalšej sezóny však poputuje Sisa či Cher aj na turné po ďalších slovenských mestách.

Vstupenky na premiéru:  



Zdroj: PR článok (Andrea Čurná), Hudba.sk edit


Súvisiaci interpreti: Cher