Anglický spevák a skladateľ Ed Sheeran finančne podporil svoju dlhoročnú známu prostredníctvom piesne, ktorú spoločne zložili. Umelec zverejnil ich dnes už celosvetovo známu skladbu Thinking Out Loud, aby jej spoluautorka, hudobníčka Amy Wadge, mohla splatiť hypotéku.

Rodák z mesta Hebden Bridge to prezradil v rozhovore pre anglický denník Daily Mirror. Ako uviedol, Wadge, ktorú pozná už od detstva, ho počas tvorenia jeho zatiaľ ostatnej nahrávky x (2014) oslovila, či by prostredníctvom deluxe edície mohol vydať aj jednu z jej piesní, aby sa zlepšila jej vtedajšia životná situácia.

"Počas jej návštevy sa nám však podarilo napísať Thinking Out Loud a teraz si už nikdy nebude musieť robiť starosti s peniazmi," dodal 24-ročný hudobník. Singel sa totiž krátko po nahraní stal medzinárodným hitom, pričom iba vo Veľkej Británii sa z neho predalo viac ako milión kópií.


Spomínaný minuloročný album vyjde 13. novembra v podobe dvojdiskovej reedície s názvom x - Wembley Edition. Bude obsahovať aj pieseň Lay It All On Me (feat. Rudimental) či tri doteraz nevydané skladby English Rose, Touch And Go a New York, na ktorých sa podieľali Rick Rubin, Emile Haynie, Jeff Bhasker a Johnny McDaid.

Na novinku sa dostali aj bonusové skladby, ktoré vyšli v rámci deluxe edície albumu x. Medzi nimi je aj pieseň I See Fire zo soundtracku filmu Hobit: Smaugova pustatina (2013). Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na DVD Ed Sheeran: Jumpers for Goalposts. Dokument ponúkne záznamy z troch koncertov, ktoré 24-ročný Sheeran odohral tento rok v júli na štadióne vo Wembley. 

Zdroj: SITA (Nme.com, Mirror.co.uk)
Foto: Owen Sweeney/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran