Víťazka tohtoročného vydania Česko Slovenskej SuperStar Barbora Piešová už o pár dní uvedie na trh album Som flegmatik, ale optimista, ktorý je jej prvou kolekciou vlastných autorských piesní. Po pesničke Dážď, ktorú spolu s videoklipom zverejnila v septembri, prichádza tento týždeň s druhou singlovou ochutnávkou.

So skladbou Vesmír chce Barbora Piešová ľuďom odkázať, že sa dá od života vyťažiť oveľa viac ako len nudný každodenný stereotyp. K novej piesni zároveň ponúka aj video plné pekných záberov Slovenska z vtáčej perspektívy. Nakrúcal sa v priebehu troch dní, keď sa rozhodla so svojím tímom obehnúť desať rôznych miest, pamiatok a prírodných zaujímavostí Slovenska.

"Dala som anketu na Instagram a ľudia nám poradili, kam sa máme ísť pozrieť, aby sme vo videu ukázali miesta, o ktorých možno mnohí ani nevedia, že sa nachádzajú práve v našej krajine. Verím, že sme vybrali tie správne tipy. Momentálne sme kvôli situácii mnohí 'uväznení' doma a možno je teraz ten správny čas, aby sme objavili krásu nášho okolia," ozrejmila výber miest, ktoré môžete vidieť v klipe a necháva na ľuďoch, či ich spoznajú.

Speváčka, ktorá v klipe zostala aj naďalej verná svojmu prirodzenému imidžu, na jeho príprave spolupracovala s fotografkou Monikou Richterovou a kamery so strihom mali na starosti chlapci z Emery Records. Vo videoklipe sa objavila aj Barborina sestra Lenka Piešová, ktorá v lete zaujala vlastným sólovým singlom Sen a ja.


Album plný prekvapení a hostí

Debutový album Som flegmatik, ale optimista nahrávala Barbora v priebehu leta s partiou hudobníkov a spoluautorov zo seredského štúdia Randal Group Production - Zoli Tóthom, Ľubomírom MazákomJimi Cimbalom. Na väčšine piesní sa mladá speváčka spolupodieľala autorsky a to textovo aj hudobne.

Na svoj debutový album zaradila okrem prvého singla Dážď a ďalších noviniek aj coververziu hitu Milovanie v daždi od Richarda Müllera, v ktorej si zaspievala s Mariánom Čekovským, a nechýbajú ani žánrovo pestré spolupráce s českým spevákom Michalom Šafratom, Lenkou Piešovou a hip-hopovou skupinou Moja Reč. Album uzatvára bonus v podobe anglicky spievanej skladby Game, ktorej text pre Barboru napísal Ivan Bič.

"Barbora je veľmi talentovaná a pracovitá. Počas nahrávania sa veľmi veľa vecí menilo a práve ona bola často iniciátorkou týchto zmien. Zároveň však pohotovo reagovala na všetky rady, podnety, ktoré sa týkali zmien textov, frázovania alebo samotného spevu. Bola radosť s ňou spolupracovať," vyjadril sa k nahrávaniu hudobník a producent Zoli Tóth. Album vychádza na všetkých digitálnych službách už v piatok 30. októbra.

Zoznam piesní na CD Som flegmatik, ale optimista:

1. Dážď
2. Vesmír
3. Strany
4. Priateľ (feat. Michal Šafrata)
5. Šedé myšky
6. Tak sorry
7. Nehľadám (feat. Moja Reč)
8. Anjeli (feat. Lenka Piešová)
9. Kadiaľ
10. Milovanie v daždi (feat. Marián Čekovský)
11. Game

Barbora Piešová sa do povedomia ľudí dostala ako víťazka tohtoročnej série speváckej súťaže Česko Slovenská SuperStar. Spevu sa začala venovať ako deväťročná a už ako dieťa zbierala rôzne ocenenia na speváckych súťažiach. Okrem toho sa venovala aj hre na gitare a klavír. Po súťaži jej vyšiel album Barbora Piešová Superstar s kolekciou nahrávok, ktoré v najsledovanejšom televíznom programe prvého polroka 2020 zazneli v jej podaní.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Ivona Orešková