Bratislava už zajtra zažije veľkolepý premiérový koncert francúzskej hviezdy ZAZ. Šarmantná speváčka, označovaná za novodobú Edith Piaf, v bratislavskom NTC predvedie čerstvo vydaný album Paris. Prekvapením na poslednú chvíľu sú mená predkapiel - pubikum zahrajú slovenskí Billy Barman a česká skupina Lake Malawi.

Kapela Billy Barman chystá polhodinový súvislý set, ktorý odohrá v zložení Juraj Podmanický, Jozef Vrábel, Teo Heriban, Jakub Tvrdík a Juraj Labaj. "Určite sa tešíme! Bude to naša premiéra v priestoroch Aegon Arény. Každopádne nás čaká iné publikum, než na aké sme zvyknutí. Je to výzva. Tvorbu ZAZ som spoznal až nedávno, no niektoré jej veci som si zaradil do môjho playlistu obľúbených piesni. Na koncerte zahráme 30-minútové predstavenie s minimálnymi pauzami medzi skladbami. Na jeden nádych a výdych. Nechajte sa prekvapiť," teší sa spevák, gitarista a skladateľ Juraj Podmanický.

Druhá predkapela Lake Malawi zatiaľ u nás nie je veľmi známym pojmom, no nejde o žiadnych nováčikov. Lídrom projektu je Albert Černý, ktorý novú skupinu založil po rozpade úspešnej formácie Charlie Straight. A tú slovenskí fanúšikovia poznajú dosť dobre, či už z festivalov alebo klubových hraní.

ZAZ, ktorá si v roku 2012 a 2014 podmanila publikum na festivale Colours of Ostrava, predstaví na svojej slovenskej premiére najmä nový album Paris, ktorý koprodukoval legendárny Quincy Jones. Francúzska speváčka svoju novinku poňala ako poctu mestu, do ktorého sa pred ôsmimi rokmi presťahovala. Speváčka, ktorá očarila mladú generáciu po celom svete natoľko, že vzrástol záujem o štúdium francúzštiny, na ňom prespievala viac či menej známe skladby o Paríži z repertoáru Edith Piaf, Maurice Chevaliera, Charlesa Aznavoura či Charlesa Treneta. 

"Keď som prišla do Paríža, povedala som si: čo všetko sa to tu hemží! V metre, na ulici, všade som fascinovane sledovala isté divadelné predstavenie spoločnosti, všetky stáročia boli zmiešané dohromady, sledovala som tú osobitú zmes pozlátok  a bojového zápalu... Zakaždým, keď sa vraciam do Paríža, som ohromená krásou budov a krásou žien. Ale necítim sa byť viac odtiaľto ako z Tours, ako z hôr, ako z ostrova Yeu. Som odtiaľ, kde prežívam dôležité momenty," povedala ZAZ, v ktorej piesňach sa snúbi tradícia cigánskeho jazzu, francúzskeho šansónu, melodického popu, swingu, či pouličného šramlu s príchuťou latino a flamenca.


Koncert sa uskutoční už zajtra, 28. novembra, v Aegon aréne Národného tenisového centra. V predaji sú posledné vstupenky na sedenie, lístky na státie sú už dlhší čas vypredané.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Braňo Šimončík

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Zaz