100. výročie narodenia francúzskej šansonierky Édith Piaf prináša aj antológiu jej tvorby v limitovanej celosvetovej edícii 10-tisíc kópií, ktorú vydáva spoločnosť Warner Music. Súčasťou sú dve Best Of CD, ktoré vyšli 30. októbra, nové verzie klasických vinylových platní a Deluxe boxset edícia, ktoré vychádzajú práve dnes.

Skladby ako La vie en rose, Hymne a l'amour a Non, je ne regrette rien sú pre fanúšikov prvý raz dostupné v remastrovanej HD podobe. Okrem viac ako 350 skladieb a 20 hodín hudby na LP a 20 CD obsahuje Deluxe Boxset 100eme Anniversaire záznamy vystúpení v Olympii (1955, 1958, 1961 a 1962), Carnegie Hall (1956, 1957) či v Bobino v roku 1963. Súčasťou balenia je aj 30-stranová biografia, fotografie, nahrávky zo skúšok a rozhovor z roku 1962.

Sto rokov od narodenia slávnej Francúzky si budú môcť diváčky a diváci pripomenúť aj špeciálnym koncertom Piaf! The Show, ktorý sa uskutoční už 13. decembra v bratislavskej Aegon aréne (NTC). Šou venovaná jej životu spája prvky divadelného predstavenia a koncert, pričom okrem slávnych piesní obsahuje aj dosiaľ nezverejnené videozábery zo života Piaf. Piesne zaznejú v podaní francúzskej speváčky Anne Carrere.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Francúzska šansonierka Édith Piaf, vlastným menom Édith Giovanna Gassion sa narodila 19. decembra 1915. So spevom začínala na uliciach parížskeho predmestia, kde ju objavil majiteľ kabaretu Luis Leplé, ktorý jej dal meno la môme piaf - dievča vrabčiak. Naspievala svetoznáme hity ako Milord, Non, je ne regrette rien, La vie en rose, Mon legionnaire, Hymne a l'amour, L'Accordeoniste či Les trois cloches. Účinkovala aj v divadle, pričom hry pre ňu písali Marcel Achard alebo Jean Cocteau, a tiež vo filme - Montmartre nad Seinou (1941), Hviezda bez svetla (1946), Francúzsky kankán (1954). Zomrela v roku 1963.

Zdroj: SITA (Warner Music - Renáta Tomášová, Vagaboond.com, archív)
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Edith Piaf